fbpx

Vælg side

Historisk store tricks blev sat til DM i Big Air

Historisk store tricks blev sat til DM i Big Air
Alle fotos af: Thorsten Iversen

Selvom vind var tæt på at sætte en stopper for dette års DM i Big Air, formåede alle deltagere alligevel at smide store tricks. Derfor var alle glade og tilfredse da de sidste riders havde kørt ud over hoppet. 

Fredag var det blevet tid til disciplinen Big Air ved dette års DM i Freestyleski & -snowboard. På forhånd var der lagt i kakkelovnen til store tricks i og med, at konkurrencen skulle foregå på de hop som var bygget til de Norske Mesterskaber. Men da disse hop er 20 meter i længden var Tiril Parken i Geilo behjælpelige med også at få lavet mindre hop, så alle niveauer kunne være med.

Derfor blev det endelige setup, at hver rider skulle køre ud over hoppet to gange (i henholdsvis kval. og finale), og det bedste trick talte. Der var 3 hop at vælge i mellem: Det store hop på 20 meter, et medium hop på 10 meter og så det nybyggede lille hop på cirka 5 meter.

big air hop
Til venste ses 20 meter hoppet, lige til højre for det er 5 meter hoppet – og til højre for crowd’en er 10 meter hoppet. 

For de riders som gerne ville køre det store hop var vinden et stort problem især først på dagen. Derfor var der på et tidspunkt tale om at rykke nogle af kategorierne til dagen efter.

Men en hurtig beslutning fra arrangørerne og deltagere om at køre konkurrence på det første store hop i Tiril Parken frem for nummer to (som egentlig var det planlagte Big Air hop), og så det faktum, at vinden i løbet af dagen stilnede af, gjorde, at alle konkurrencer alligevel blev afviklet på dagen. 

trads big air
Thomas Trads midt i sin double cork 12. 

Pigerne på ski og snowboard:
I kategorierne pige junior ski, kvinde ski og kvinde snowboard var der kun én deltager i hver. Guldet var derfor sikret fra start for dem, men det skulle ikke forhindre dem i at give den gas.
I pige ski junior landede Victoria Vorre en 360’er, og Cecilie Lundholdt landede også flotte 360’ere med tailgrab i kvinde snowboard. Sidst men ikke mindst formåede Maria Louise Winther at lande en 540 med safety grab.

Resultater:
Pige ski junior: Victoria Vorre
Kvinde ski: Maria Louise Winther
Kvinde snowboard: Cecilie Lundholdt

piger podie
De 3 piger som kørte Big Air i hver sin kategori fik alle guld. – Fra venstre: Victoria, Maria Louise og Cecilie. 

Snowboard junior:
I denne kategori stillede 5 riders til start. Blandt dem var stortalentet Osmo Mikkola, der til dagligt bor i Hemsedal i Norge. Selvom Osmo var feltets suverænt yngste rider var han alligevel forhåndsfavorit, da han på trods af sin unge alder både kan smide 720’ere og 900’ere på hop. Desværre formåede han ikke at lande nogen af sine hop og endte derfor sidst. Til gengæld steppede Jacob Birkholm op og snuppede guldet foran sine podiekammerater fra gårdsdagens halfpipe konkurrence. 

Resultater:
1: Jacob Birkholm
2: Anton Mollerup
3: Jacob Milsø
4: Marcus Lindgren
5: Osmo Mikkola

junior snb podie
Podiet i snowboard junior klassen. – Fra venstre: Anton Mollerup, Jacob Birkholm og Jacob Milsø

Ski junior:
Igen i denne konkurrence var der et kæmpe antal juniorer på ski med fra start. De blev efter to runs barberet ned til 8 riders, som skulle køre finale. I finalen blev der landet flere flotte 360´ere og 540´ere – og Brandt-brødrene (Mikkel og Jeppe) imponerede med at smide flatspin 3, og en helt ren 720 med et safety grab. Dog var ingen i nærheden af den yngste bror fra Roar-Madsen familien. William Roar Madsen smed både cork 9 og switch rodeo 5, og var en sikker vinder af konkurrencen.

Resultater (finale):
1: William Roar Madsen
2: Mikkel Brandt
3: August Mollerup
4: Gorm Garth-Grüner
5: Jeppe Brandt
5: Phillip Panda
7: Frederik Trojahn
8: Marcus Boa

junior ski podie
Podiet i junior ski kategorien. – Fra venstre: August Mollerup, William Roar og Mikkel Brandt

Snowboard mænd:
Konkurrencen i denne kategori fik en ærgerlig start da Lasse Lehwald styrtede voldsomt på det store hop under træningen. Han blev hentet af en helikopter, og efterfølgende valgte mange af deltagerne at køre på 10 meter hoppet frem for det helt store. Men dette skulle ikke forhindre folk I at smide store tricks, og bl.a. Joacham Clausen Hansen og Johan Hasle imponerede på 10 meter hoppet med henholdsvis en 720 og en switch backside 540.

Dog blev de øverste trin på podiet indtaget af de som valgte at køre det helt store hop. Mikkel V. Jørgensen smed kæmpe store stilede 360’ere, og Jonas Strømsted smed dagens største trick på snowboard, da han landede en 1080.

Resultater (finale):
1. Jonas Strømsted
2: Mikkel V. Jørgensen
3. Joachim Clausen Hansen
4. Johan Hasle
5: Simon
6: Tobias Aasnes
7: Niclas Schwartz
8: Frederik

mænd snowboard podie
Podiet hos mænd snowboard. – Fra venstre: Joachim Clausen Hansen, Jonas Strøsted og Mikkel V. Jørgensen

Ski mænd:
I denne kategori stillede 7 riders til start, og selvom der var kæmpe forskel i niveau blandt deltagerne leverede alle riders svedige tricks. Størst af alle gik storfavorit og tredobbelt danmarksmester Thomas Trads, da han landede sin double cork 12 med mute grab. Dette trick sikrede ham ikke bare en guldmedalje – det får også prisen for dagens største og mest tekniske trick overall. De øvrige podieplaceringer blev indtaget af Marius Anmark som er bosiddende i Oslo, og så en gammel kending til Freestyle DM – nemlig Lasse Svendsen. De landede begge flotte 900’ere.

Resultater:
1: Thomas Trads
2: Marius Anmark
3: Lasse Svensen
4: Andreas Roar Madsen
5: Morten Suhr
6: Morten Dahl
7: Salgård

mænd ski podie
Podiet hos mænd ski. – Fra venstre: Lasse Svendsen, Thomas Trads og Marius Anmark 

Se videon fra konkurrencen her: 

{Vimeo}212366956{/Vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...