fbpx

Vælg side

Hendes majestæts hemmelige skisportsområde

Hendes majestæts hemmelige skisportsområde

Foto: Schilthorn Cableway Ltd.

Spis morgenmad med 007, kør på velpræparerede, stejle og brede pister eller tag en tur i Vestalpernes bedste off-piste. Skisportsområdet Mürren-Schilthorn er et særdeles majestætisk og moderne område, hvor mulighederne er mange.

Knapt tre timer fra Zürich Lufthavn, via velfungerende offentligt transport, ligger den lille og autentiske alpeby Mürren i den schweiziske del af Vestalperne. Mürren ligger i Jungfrau Regionen – 1650 meter over havets overflade, og er en bjergby som kun tæller 450 indbyggere, men har sengepladser til over 2000 overnattende gæster året rundt.

Fra Mürren løber det vertikale kabel-system, som fører fra den lille bjergby til toppen af Bernese Oberland højeste skimulighed, Schilthorn – hendes majestæts hemmelige skisportsområde. 

Billede 1

Billede 2

Schilthorn og Piz Gloria
På toppen af Schilthorn ligger den 360-grader roterende restaurant, Piz Gloria, hvor du kan nyde en behagelig James Bond buffet. Restaurantens beliggenhed, i 2970 meters højde kombineret med den snurrende funktion giver områdets bedste udsyn, mens du nyder dit måltid. Piz Gloria indeholder også det nyerhvervede James Bond museum, der med sin interaktive udstilling og biograf også henvender sig til de mindste medlemmer af familien. Ustillingen er fra bond-filmen ‘On Her Majesty’s Secret Service’ fra 1969.

Yderligere har Piz Gloria også fået Skyline View Platform. Så hvis du ikke fik hele udsigten med, da du spiste din brunch elle frokost, findes muligheden for at se toppen af Jungfrau, Mönch og Eiger fra en anden vinkel.

Billede 25

Billede 3

Billede 4

Birg og Mürren
Kun en løjpe-tur fra Piz Gloria findes endnu en glimrende restaurant, Bistro Birg, der serverer mad for en hver smag. Bistroen følger Piz Gloria og giver med sine store glasvinduer mulighed for et unikt udsyn af de schweiziske vestalper.
Til bistroen er der bygget en ny platform, Skyline Walk, som åbner nye perspektiver for udsigten, idet platformen hænger ud fra bjerget og giver gode muligheder for det perfekte foto af området.

Alpebyen Mürren er en lille hyggelig og autentisk skiby. Med sine kun 450 indbyggere og med plads til over 2000 ovenattende gæster lever byen udelukkende af turisme. Byen besidder et lille udvalg af forskellige barer, restauranter, skiudlejninger, supermarkeder og hoteller, der alle drives af lokale venlige sjæle. Yderligere har byen en svømmehal som blandt andet indeholder et spaområde og børnebassin. For at opleve byens autentiske stemning kan en gåtur, gennem de snørklede gader med gamle alpehytter på hver sin side, varmt anbefales.

Billede 5

Billede 6 1

Royale skiforhold
Mürren-Schilthorn er ikke et stort skisportsområde, da det kun rummer 54 kilometer pisteløb. Til gengæld føles de 54 kilometer som royale skiforhold, idet de brede pister er særdeles velpræparerede og der findes pister til alle uanset skiniveau. Selve området er kendt for at have snegaranti i vintermånederne, så hvis du planlægger en tur hertil vil du med sikkerhed få sne under brædderne.

Pisteløb
Mürren-Schilthorn indeholder ni blå, otte røde og syv sorte pister. Området tæller 17 lifter, som alle er velfungerende og kører godt. Derudover findes der også bestemte ’Leaning-zones’, hvor pisten henvender sig til nybegyndere og små børn. Pisteløbet kendetegnes ved pisternes bredde og stand, som må siges at ligge i toppen af ski-skalaen.

Off-piste
Området proklamerer sig selv som ’Freeskiers Mecca’, hvilket må synes sandt med bjergets utallige muligheder for off-piste. Mürren-Schilthorn har rigtige gode hiking muligheder, efterfulgt af lange off-piste ruter med uberørt sne. Du kan snildt stå det meste af dagen i sne til hofterne, hvis du finder de gode spots. Husk dit off-pist udstyr (ABS-taske, skovl, sonde og walkie red.), og tag eventuelt en snak med de lokale om, hvor de bedste og sikreste off-pist muligheder befinder sig.

Park
I 2014 åbnede den nye Skyline Snowpark, som består af et ’Beginner Area’ og ’Medium Area’ med obstacles fra Dancefloor Butter Box (bred begynder box red.) til et syv meter langt Rainbow Rail for de erfarne parkrotter. Skyline Snowpark har nogle fine linjer, som kan køres det meste af dagen, hvis man kan lide at køre park – uanset niveau. 

Billede 7

Billede 8


Facts om Murren-Schilthorn:
– 54 km pist
– 17 skilifte
– Muligheder for langrend
– Skyline Snowpark
– Inferno Rennen: Verdens største amatør ski race 
– Indbyggertal: 450
– Plads til 2000 overnattende gæster
– Fra januar til november (2014) var der samlet 
  12.585 besøgende gæster i Grindelwald og Lauterbrunnental fra Norden 
– Mulighed for udvidelse af liftkort til Jungfrau-området


Liftkortspriser voksen: 
– 1 dag: 63 CHF (436 kr.)
– 3 dage: 169 CHF (1170 kr.)
– 6 dage:  282 CHF (1952 kr.) 

Liftkortspriser barn:
– 1 dag: 24 CHF (166 kr.)
– 3 dage: 85 CHF (588 kr.)
– 6 dage: 141 CHF (976 kr.)


BIllede 9

billede 10 

billede 11

billede 12

Billede 13

Billede 14


 

Skiers.dk besøgte skisportsområdet tilbage i frebruar og takker Schilthorn Piz Gloria, Mürren og Feretti Tourism Marketing for en god tur.

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...