fbpx

Vælg side

Helly Hansen Freeride DM 2015: Resultater og billeder

Helly Hansen Freeride DM 2015: Resultater og billeder

For ottende år i træk løb Helly Hansen Freeride DM af stablen i franske Tignes, hvor vejret og risikable forhold spillede en væsentlig rolle og gav nye ansigter på podiet. 

Igen i år havde Helly Hansen inviteret til dansker-fest i det franske skisportsområde Tignes, da Danmarks hyggeligste skievent løb af stablen i påskedagene. Danmarks modigste freeride atleter var kommet til Tignes, fra nær og fjern, for at konkurrere om titlen som Danmarks bedste freeride dame og herre.

Ustadigt vejr
Oprindeligt skulle de tilmeldte freeriders have kørt kvalifikation tirsdag d. 31/03, men et tungt snedække ramte Tignes natten til mandag og medførte, at konkurrencen blev udsat på grund af lavinefare på konkurrence-facet (konkurrencebjerget red.). Og da forholdene ikke blev meget bedre i løbet af tirsdagen udgik onsdag og kvalifikationen, og dermed var alle riders i finalen torsdag d. 02/04. Torsdag vågnede Tignes til en skyfri himmel og finalen kunne skydes i gang, hvis forholdene på bjerget var sikre og de franske pisteurs ville give deres tilladelse. 

Smile
SMILE!

 Meeting point
Meeting point

Finaledagen
På grund af de risikable forhold på det traditionelle konkurrence-face blev konkurrencen flyttet til en ny bjergside. Dette skabte en mere jævnbyrdig konkurrence, da facet var ukendt for størstedelen af de tilmeldte riders. Flytningen gjorde dog at konkurrencens set-up blev minimalt med kun start, mål og dommere. Til trods for de usædvanlige forhold, var der højt humør på tilskuerrækkerne og blandt de konkurrererne riders.

Og da alle riders var i finalen kunne alt jo ske…

Damerne først
Konkurrencen blev skudt i gang af de 24 tilmeldte kvindelige freeriders, der ikke havde meget tid til at anskue det nye face, før de blev kaldt til start. Blandt favoritterne stillede Turbo-Malle (Malene Madsen red.) og Johanne Bangsgaard til start. Førstnævnte kørte en teknisk svær linje i ekstrem høj fart, og med indlagte drops og en sikker stil levede hun op til favoritværdigheden og nuppede guldet. Johanne Bangsgaard satsede og gik stort i hendes run, men desværre mistede hun balancen og udgik med styrt. 

Malene Madsen

Malene “Turbo” Madsen

 

Johanne
Johanne Bangsgaard

 

Andenpladsen gik til Mette Lindegaard, der i et stærkt run med svære drops opnåede hendes hidtil bedste placering ved Helly Hansen Freeride DM. Tredjepladen tog den erfarne freerider, Marie Lyhne, der i et run med høj fart og en masse action gave sine kvindelige kollegaer kamp til stregen. 

Mette Lindegaard6
Mette Lindegaard

Marie Lyhne3
Marie Lyhne

Favoritterne fejlede hos herrerne
Vejrforholdene ændrede sig i løbet af dagen, hvilket gav en ringere sigtbarhed for de 66 tilmeldte herrer, der stod klar til at kæmpe om titlen som Danmarks bedste mandelige freeskier.Første mand i konkurrence var storfavoritten Martin Schøber. Martin, som har haft en stærk sæson i St. Anton, kørte med god stil og gik kæmpe stort på et af facets største drops. Dog mistede han balancen i luften og styrtede i sin landing.
 Udover Martin Schøber var sidste års danmarksmester Jeff Kjær-Vest og forhåndsfavoritten Mads Vinther også at finde i herrefeltet. Men hverken Jeff eller Mads kørte op til deres bedste og fik henholdsvis en sjette og en fjerde plads.

Martin Schøber4 
Martin Schøber

Jeff 
Jeff Kjær-Vest

Mads Vinther
Mads Vinther
 

Nye ansigter på podiet
Da favoritterne ikke kunne leve op til værdigheden skulle der nye ansigter på podiet. Alexander Hundegger har deltaget i Helly Hansen freeride DM en enkelt gang tidligere, men på trods af sin relative lille erfaring kørte han konkurrencens bedste run, ifølge de to norske dommere. Hundegger droppede stort i et run, der var præget af høj fart og god teknik. Og da han smed hænderne i vejret, efter han havde passeret målstregen, viste han samtidig at han selv troede på sejren og titlen som Danmarks bedste mandelige freerider.

Andenpladsen nuppede Christian-Emil Thorup, der er en erfaren herre i det danske freestyle og freeride miljø. Christian-Emil, der i år deltog for ottende gang, kørte aggressivt igennem komplekse passager og landede sine drops, hvilket gav ham en fortjent placering som nummer to.

 

På tredjepladsen endte en anden erfaren herre. Christian Fløjgaard kørte konsekvent efter facets største drops, og med stort mod fløj han ind på en velfortjent tredjeplads.

Alexander Hundegger 2 
Alexander Hundegger

Christian Emil Thorup 
Christian-Emil Thorup

Christian Fløjgaard21
Christian Fløjgaard

Snowboard med i freeridekonkurrence
Som noget nyt havde ni snowboardere tilmeldt sig konkurrencen, og der blev selvfølgelig også afholdt freeride konkurrence for dem. Bedst placerede dame blev Stine Buhl-Hansen og bedst placerede herre blev Oscar Helmersen. 

Stine Buhl1 
Stine Buhl-Hansen

Nye kriterier
Dommerne havde i år sat nye kriterier for, hvordan de tilmeldte riders skulle høste point. I de forgangne år har dommerne givet flest point for 100% stompede landinger, men i år var der mere fokus på sværhedsgraden i linjevalg og drops. Dette betød at de tilmeldte riders stadig kunne hente point, uden at lande deres drops 100% – en tendens der også er begyndt på Freeride World Tour. 

Dommerne
Helly Hansen Freeride DMs norske dommer duo

IMG 1728
Damernes top 3

herrer top 3
Herrernes top 3

Hundegger
Winner!

 —

Skiers.dk takker arrangørerne og de tilmeldte riders for et fantastisk event, og ser frem til Helly Hansen Freeride DM 2016.

 Nedefor kan du se de samlede resultater fra dette års Helly Hansen Freeride DM 2015, samt dette års vinder-run af Danmarks nye freeridemester, Alexander Hundegger.

Ski resultater

ski damer resultater

snowboard resultater

{Vimeo}124095604{/Vimeo}

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...