fbpx

Vælg side

GODE RÅD TIL DEN BEDSTE FAMILIESKIFERIE

GODE RÅD TIL DEN BEDSTE FAMILIESKIFERIE

Skisæsonen er startet, og mange har allerede vendt snuden mod Alperne og de snefyldte pister. Inden længe begynder mange familier også at tage på ski, og når børnene skal med på ski, så er der bare lidt ekstra at holde styr på. Derfor får du et par gode råd til skiferien med børn, så alle får den bedste tid.

Vi kender det alle, dagene før årets skiferie kan være lidt hektiske. For hvor er det nu, at du har gemt dine skisokker, hvor er skiene og kan børnene overhovedet være i skitøjet fra sidste år? Når først kufferten er pakket skal det hele i bilen og så videre. Ja, der er meget at holde styr på. Men hvis du husker disse råd, så bliver det lidt hele lidt lettere. 

..// VÆLG ET BØRNEVENLIGT OMRÅDE 

Måske har du allerede bestilt årets skiferie for hele familien, men hvis ikke så gå efter et børnevenligt skiområde, hvor der er blå, brede pister, som børn kan øve sig på. På børnevenlige destinationer findes der som oftest skiskole, og det vil gøre det hele lettere og meget sjovere for alle medlemmer af familien. Børnene er sikret en god start på ski, når de kompetente skiinstruktører lærer fra sig. På skiskolen lærer børnene at stå på ski på en sjov måde, og mens dit barn står på ski, kan du som forælder nyde fritiden og prøve nogle af de mere udfordrende pister af. 

..// BØRNEVENLIGT HOTEL 

Et andet godt råd er at vælge et børnevenligt hotel, hvor der er plads til, at børn kan lege og til, at lydniveauet indimellem er lidt højere. I Alperne findes der mange børnevenlige hoteller, hvor der er børneguider, som står klar med underholdning til børn i alle aldre. På mange hoteller er det også muligt at spise tidligere, så børnene kan spise til deres normale spisetid. Det jyske skirejsebureau, Danski, har udarbejdet et børnekoncept der tager højde for familiens yngste – og vigtigste – medlemmer. 

Vores børnevenlige SnowyClub-hoteller skal ganske enkelt gøre det lettere for børnefamilier at tage på skiferie. Her er der sørget for stort set alt; lige fra klapvogn, børnesenge, legerum, børneguider og meget mere. Børnene er sikret en sjov skiferie og forældrene afslapning med god samvittighed, fordi de ved, at deres børn leger, og har det sjovt med andre børn, siger Rikke Levinsen, marketingschef i Danski. 

..// FORÆLDRETID MED GOD SAMVITTIGHED 

Rejser du på skiferie gennem et skirejsebureau, kan du se frem til service både før, under og efter rejsen. Det er især servicen under skiferien, der giver forældrene mulighed for noget alenetid med god samvittighed. 

Forestil dig at dine børn spiller klodsmajor, drikker varm kakao i sneen og generelt leger en masse uden en tv eller mobil. Det er sådan, vores børnehoteller i Alperne fungerer, når vores engagerede børneguider leger og underholder dine børn. Imens kan  forældrene trække sig lidt tilbage, og nyde synet af deres børn der leger og har det fantastisk, fortæller Rikke Levinsen. 

Danski Snowy 2

..// UNDERHOLDNING TIL TRANSPORTEN 

Mange børnefamilier vælger at pakke bilen, når turen går til Alperne, og det er også en god løsning. Dog kan køreturen til de sneklædte Alper hurtigt føles lang, og børnene kan blive utålmodige. Løsningen på det er at tage spil og underholdning med til bagsædet, og så er det faktisk en god idé at holde hyppige pauser. På den måde sker der hele tiden noget nyt, og børnene skal ikke blot sidde og kigge på det uendelige motorvejslandskab.  

Jeg har selv kørt til Alperne med min familie flere gange, og vi spiser altid i bilen, fordi så går tiden med det. Når vi så holder ved rastepladser, er det oftest, hvor der er legepladser, så børnene kan være aktive, og vi får alle rørt os en smule, fortæller Rikke Levinsen. 

Danski er et jysk skirejsebureau med 33 års erfaring. Danski har specialiseret sig i familieskiferier og sender hvert år mange danske børnefamilier til Alperne på skiferie. 

..// 4 GODE RÅD TIL SKIFERIEN MED BØRN

1. Lån skitøj til dine børn eller køb og lad det gå i arv – skitøj kan holde flere sæsoner 

2. Husk spil og underholdning til de tidspunkter, hvor I ikke står på ski 

3. Lad børnene komme i dansk skiskole – på den måde får alle den bedste tid 

4. Tag snacks med i inderlommen – så bliver du med garanti populær i liften sidst på eftermiddagen 

..// FAKTA OM SNOWYCLUB 

Danski har børnekonceptet SnowyClub på fire hoteller i Alperne. På alle hoteller vil der være dansk personale, danske børneguider, børneprogram hver uge, børnevenligt og sundt mad og ikke mindst maskotten Snowy, der uddeler bløde kram. Alle hoteller ligger tæt på pisten.

LÆS MERE OM SnowyClub HER 

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...