fbpx

Vælg side

Freestyle DM 2017 Optakt: Rasmus Brøgger

Freestyle DM 2017 Optakt: Rasmus Brøgger
Maya Casier

Den danske snowboarder Rasmus Brøgger vandt sidste år guld i Big Air til Freestyle DM. Siden sidste år har han lært nye tricks, og hans forventninger til næste uges DM-konkurrencer er i top. 

Rasmus Brøgger kommer oprindeligt fra Grenå på Djursland. Men det er dog ved at være mange år siden han sidst kaldte Danmark for hjem. Drømmen om at kunne stå på snowboard hver dag fik den langhårede knægt til at rykke længere mod nord.

I dag er han en af Danmarks bedste snowboardere og tilslutter sig det særdeles stærke favoritfelt til DM, der også tæller navne som Tobias Himmelstrup og Sune Busch. Hvem af dem der kommer til at løbe med DM-guldet er svært at sige, men da vi fangede Rasmus Brøgger til en snak om dette var han i hvert fald ikke i tvivl:

Rasmus Brøgger
Rasmus Brøgger med sit Burton board. 

Hej Rasmus! Kan du fortælle lidt kort om dig selv? – Er det rigtigt, at du ikke bor i Danmark længere?
Hej Skiers! Jeg er 22 år gammel, og har ganske rigtigt ingen bopæl i Danmark, men jeg besøger familien hjemme i Grenå. Hemsedal er mere eller mindre blevet min faste bopæl året rundt. Når jeg ikke står på snowboard elsker jeg vandring, træning, skate, fiske og generelt at være udendørs. Alt dette tilbyder Norge i alle højeste grad.

DM betyder at sæsonen er ved at nærme sig sin ende – Men hvordan har din sæson været indtil nu?
Min sæson har været med både medgang og modgang. Jeg har problemer med mit knæ. Derfor  må jeg ind i mellem have et par dages pause, hvis jeg f.eks. har haft en dårlig landing på et hop. Men ser man bort fra mine knæproblemer har sæsonen været rigtig og jeg har været inde i en god udvikling fra sidste sæson. Kort sagt føler jeg mig godt rustet til DM.

Brøgger podie
Rasmus Brøgger (i midten) som nr. 1 på podiet til DM i Big Air sidste år.  Foto: Nicolaj Buk

DM i år er flyttet til Geilo. Hvad er dine forventninger til det? 
Jeg føler, at DM har behøvet et skifte til en anden destination, da det er for sent at afholde DM på Ringkollen i april måned. Men desværre har vi i Norge haft en rigtig dårlig snesæson i år, så vi må se om parkcrew’et i Geilo formår at holde parken skarp helt frem til DM. Dog har jeg tidligere på sæsonen været i Geilo og testet parken – og jeg føler det er et super fedt setup!  

Du vandt sidste år guld til DM i Big Air. Kommer du tilbage for at forsvare den guldmedalje?
Jeg kommer ikke bare til DM for at forsvare mit guld i Big Air. Jeg kommer til DM for at tage guld i både Slopestyle og Big Air! Sidste år fik jeg desværre ikke landet mit run til Slopestyle, men jeg satser hårdt på også at levere et godt resultat i denne disciplin i år!

Brøgger luft
Rasmus Brøgger i luften under sidste års DM i Ringkollen.       Foto: Nicolaj Buk

Snowboardfeltet i år ser stærkt ud. Hvem mener du er dine største konkurrenter? Og hvilke tricks har du i ærmet som skal sikre dig sejren?
Jeg vil ikke kalde nogen for konkurrenter. Jeg glæder mig bare til at shredde med mine venner og se om folk har lært nogle nye tricks! Personligt har jeg ligget og fiflet lidt med nogle nye dobbelt rotationer, som jeg glæder mig til forhåbentlig at prøve af i konkurrence.

Hvilke 3 ting skal der til for at dette DM bliver det bedste nogensinde?

Sol, slush & danske double corks

Her på falderebet vil du så have et shoutout ud til nogen?
Yes! Jeg vil gerne lave noget larm for min sponsor Nautic Surf & Ski – og så ses vi til DM! 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...