fbpx

Vælg side

Freeride World Tour Update #1

Freeride World Tour Update #1

(foto: Jeremy Bernard)

Japans vilde vejr gav Freeride World Tour store udfordringer ved årets første konkurrence i Hakuba.


Denne vinter har der været meget fokus på Japans uendelige freeride-muligheder og det legendariske freeride-udtryk: ”JAPOW!”

Først annoncerede Freeride World Tour, at den årlige konkurrence i Chamonix Mont Blanc ville blive udskiftet med de japanske alper i Hakuba Valley. Herefter meddelte Danmarks podcast-konger Peter Falktoft og Esben Bjerre, at de ville rejse til Niseko i januar og prøver kræfter med JAPOW, onsen, onsen og – ja – Onsen i deres podcast Her Går det Godt! Sidst men ikke mindst valgte Skiers.dk at gå All In og sende undertegnede til Japan for at efterteste, om der virkelig var noget om snakken – er Japan bare det fedeste sted, hvis man vil stå Freeride?

Vejrforhold forhindrede konkurrencen

Fed Freeride Skiing afhænger i høj grad af nyfaldet og uberørt sne. Hvis der ikke er noget pudder, er der som regel ikke noget Freeride Skiing.

Inden jeg trådte ud af den finske Finnair flyver og satte mine fødder på japansk landjord d. 18. januar, havde det regnet meget i Hakuba Valley. Faktisk havde det regnet på toppen og i bunden af bjerget, hvilket betød, at sneforholdene i det tidligere OL-resort i Hakuba ikke egnede sig til nogen form for freeride-konkurrence.

Lørdag d. 20. januar stod solen højt på himlen og vinden blæste kraftigt fra vest. Alligevel arrangerede arrangørerne et Freeride Show for det japanske publikum, hvor alle tilskuerne havde mulighed for at prøve kræfter med at dømme atleterne i de fem dommerkategorier: Linjevalg, Control, Flow, Air’n’Style og Teknik. Vejrforholdene tillod dog ikke nogen form for freeride-konkurrence, så vi måtte væbne os med tålmodighed og håbe på sne de efterfølgende dage.

IMG 5624
(Lørdagens Freeride Show. Foto: Niels Jakob Børre)

IMG 5610
(Lørdagens dommerkursus. Foto: Niels Jakob Børre)

I løbet af søndag d. 19. januar begyndte sneen at falde, og i løbet af tre timer havde det allerede sneet fem centimeter. Snevejret fortsatte i non-stop i to dage, og tirsdag d. 21. januar blev konkurrencen bekræftet på trods af tåge, snevejr og blæst.

Tirsdag morgen blev vi kørt til bunden af facet (konkurrencebjergsiden red.), hvorfra vi hikede op til de få tilskuerpladser, som var tilgængelige for pressen. Efter fem timer uden markante ændringer i vejret, måtte arrangørerne se sig overgået af de japanske vejrguder og aflyse konkurrencen.

Læs også: FWT 2018: NU BEGYNDER VINTEREN FOR ALVOR

Vejret blev aldrig godt nok til, at arrangørerne kunne afholde konkurrencen, og dermed blev konkurrencen desværre ikke kørt. Heldigvis vil Freeride World Tour efterstræbe at køre konkurrencen på et af de andre stop på Touren.

Vi takker for nogle fede Down Days med lavinekursus, dommerkursus, Onsen, Miso Soup og Katsudon i lange baner.

IMG 5767
(Riders forlader konkurrence-facet. Konkurrencen er aflyst. Foto: Niels Jakob Børre)

IMG 5601
(Åbningsceremoni i Hakuba Valley. Foto: Niels Jakob Børre)

IMG 5553
(Lavinekursus med Riders Sam Lee og Ryan Fae. Foto: Niels Jakob Børre)

Canada i kikkerten

I denne uge fortsætter Freeride World Touren i Canada og skisportsområdet Kicking Horse. I forhold til deltagerne følger snowboardlegenderne Travis Rice og Terje Håkonsen ikke med til Nordamerika. Dertil har det svenske Wonder Kid Carl Regner brækket håndleddet, og er derfor heller ikke at finde på startlisten i Canada.

Alt i alt krydser vi fingre for, at Freeride World Tour får afholdt både Canada og Japan konkurrencen i denne uge, så der ikke er noget efterslæb inden Touren går til Europa.

Hvis du vil vide, hvem der stiller op i hvilke kategorier, kan du se det lige HER, og hvis du vil de de kommende events kan du følge dem lige HER

unnamed 

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...