fbpx

Vælg side

FWT 2018: Nu begynder vinteren for alvor

FWT 2018: Nu begynder vinteren for alvor

I næste uge starter Freeride World Touren 2018 og vi er med på forreste række, når verdens bedste freeriders skal i dyste i verdens største freeridekonkurrence.


På Skiers.dk har vi længe glædet os til denne vinter. Foruden X Games i USA og Oslo, Vinter-OL i Pyeongchang og Freeride DM i Fieberbrunn, skydes 2018-udgaven af Freeride World Tour (FWT) i gang i næste uge. Som noget nyt vil Skiers.dk være at finde til tre ud af de fem stop på touren, hvor vi blandt andet vil dække eventet tæt med interviews, liveopdateringer og stemningsbilleder. Årets første Tour-stop er i Hakuba, Japan.

Turen går til Japan

Som noget nyt har arrangørerne bag FWT valgt at skifte de franske højdemeter i Chamonix ud med Hakuba og dyb puddersne i Japan. Weather-window vil være mellem d. 20.-27. januar, hvilket betyder, at det er i denne periode at konkurrencen vil blive afholdt.

Hakuba har én gang tidligere lagt sne og bjergside til et freerideevent i Freeride World Qualifier-regi. Det skete sidste år, da verdensstjernen Travis Rice vandt i snowboardkategorien for mænd med en kæmpe 720’er. Nu har arrangørerne valgt at opløfte sidste års FWQ-event til et FWT-stop med verdens bedste freeridere.

FWT har gjort alt, hvad der står i deres magt for at hype dette første stop på turen. Blandt andet er snowboardikonerne Tadashi Fuse og Terje Haakonsen hentet ind og givet et Wild Card. Haakonsen er et helt særligt scoop, da han anses for at være en af pionererne inden for moderne snowboarding. Med de to Wild Cards kan det være, at storfavoritten på snowboardsiden, Sammy Luebke, kan få noget kvalificeret modstand. Sidste år vandt Sammy Luebke fire ud af fem konkurrencer og blev suverænt den samlede vinder i sin snowboardkategori.

Skifavoritterne står i kø

Det er svært at pege på en klar favorit blandt skiløberne. Skikategorien hos herrerne indeholder mange sublime freeridere, og kigger man på den samlede Tour, er der mange mulige vindere. Retter man derimod blikket på konkurrencen i Hakuba er sidste års vinder af FWT, Leo Slemett, et godt bud på en podieplacering. Slemett er særligt kendt for at inkorporere elementer fra freestyle i sine runs – en ting som dommerne viste sig at være særlige glade for i 2017.

Det vil desuden være en god idé at holde øje med japanske Taisuke Kusunoki, som vandt Freeride Qualifier konkurrencen i Hakuba sidste år. Taisuke Kusunoki har Hakuba som sit ”Home Mountain”, som måske kan give ham en lille fordel i forhold til sine konkurrenter.

Tager man de skandinaviske briller på, vil det være en god idé at holde øje med svenskerne Kristofer Turdell og Reine Barkered. Begge freeridere har flere FWT-år på bagen, og sidste sæson endte de henholdsvis som 2’er og 3’er på den samlede Tour.

freeride 4 hakuba 2017 jbernard 8296
(Dyb pudder fra sidste års FWQ-konkurrence. Foto: Jeremy Bernard)

freeride 4 hakuba 2017 jbernard 8432
(Sidste år ved FWQ-eventet var det “hjemme-drengen” Taisuke Kusunoki som løb med sejren og vandt et Wild Card til touren.Mon han kan gøre det igen? Foto: Jeremy Bernard)

Kalenderen for Freeride World Tour 2018:

Skærmbillede 2018 01 11 kl. 15.59.37

Overvejer du at tage på ski i Japan?

Hvis du går og overvejer at tage til Japan og stå på ski denne sæson, kan vi varmt anbefale at flyve med Finnair. Flyselskabet har skarpe priser på flyturen mellem København og Tokyo, og rejsetiden er minimal, hvis man sammenligner Finnair med andre tilsvarende flyselskaber. Du kan tjekke alle Finnairs tilbud lige HER.

finnair
Finnair sammenarbejder med Skiers.dk og hjælper os med at komme sikkert fra København til Tokyo og retur.

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...