fbpx

Vælg side

Free´kend marts 2019 – tag med til Pyhä i Lapland

Fællestur den 27-31 marts. Pyhä ligger i Lapland i det nordlige Finland, og lige op til den naturskønne Pyhä-Luosto nationalpark.

– Pris 2500 kr. uden flybillet
– 4 dage på ski, 4 nætter 
– den 27/3-19 til 31/3-19
– onsdag kl 16.50 – søndag kl. 22.00
– kun 6 timer fra KBH-Pyhä

Den Originale Free´kend i finske Lapland er en lang skiweekend for alle os som elsker skiløb. En weekend i offpisten, på pisten, i parken og med et utal af events bygget op omkring Finlands bedste skiløbere og snowboardere. 

Joker Ride, Poker Randonee and Aittakuru Freeride mini-konkurrence er nogle af de ting man kan deltage i. Joker Ride er offpist dual crossbane. Poker Randonee et event hvor man på randoneeski samler pokerkort og efterfølgende kåres vinderen med den bedste hånd. Weekenden toppes op med en super hyggelig mini-freeridekonkurrence, hvor både nybegyndere til eksperter kan være med.

Free´kend byder samtidig på masser af undervisning; freeride lektioner med Finlands bedste freeride-skiløbere, og man kan bl.a. lære at køre freeride, spotte den rigtige linje og selvfølgelig køre den bedste puddersne. Der vil være guidede skitouring i offpisten, hvor man sammen med en lokal guide vil tage ud i det magiske Pyhä backcountry. Sidst, men ikke mindst, vil der blive afholdt diverse lavinesikkerheds workshops, hvor du kan lære alt om at bevæge dig sikkert i offpisten.

Free´kend Testcenter byder på unikke muligheder for at teste sæsonens hotteste udstyr.

Skiers.dk og XXX laver fællestur for alle danske skiløbere som ønsker at besøge Free´kend i Pyhä

Turbeskrivelse:

Pris for 4 dage: 2500 kr. (ekskl. flyrejsen)

Anders Olesen fra Skiers.dk og Den Danske Skiskole, vil både være turleder, behjælpelig med skiinstruktion og hygge:-) 

Inkl. i prisen:

– Bus fra Rovaniemi lufthavn og retur

– Lejlighed (PYHÄLINNA93 eller lignende – afhængigt af antal deltagere –

https://www.ski-inn.fi/en/accommodations/pyha/pyhalinna93)

– 4 dages liftkort

– Sauna og isbadning

– Nat skitouring med pølser og øl på toppen af Pyhä

– Deltagelse i Free´kend

– Gratis skitest under Free´kend (fre-søn)

Ikke inkl. i prisen

– Fly til fra København til Rovaniemi (ca. pris 1700 kr. retur)

(Anbefalet flyvning: Finnair onsdag 16.50 / Søndag 18.10 RVN)

– mad (kan købes i supermarked og/eller restaurant)

– skileje topski, støvler og stave i  4 dage 50 % rabat til deltagerne (ca. 475 kr.) – (inkl. mulighed for at bytte til skitouring-udstyr og retur). Dog er der også mulighed for gratis skitest. 

Program:

onsdag: d. 26/3 2019: afrejse KBH lufthavn kl 16.50 – ankomst Pyhä kl 23.30.

torsdag:

  • Lær området at kende. Pisteskiløb og offpist.
  • nat-skitouring med pølser og øl på toppen af Pyhä. (det er også muligt at tage sidste lift op)

fredag:

  • Free´kend aktiviteter f.eks. skiløb i området.

lørdag:

  • Free´kend aktiviteter b.la. mulighed for skitouring i Pyhä og nationalparken
  • Sauna, isbadning og frivilligt restaurant-besøg. Samt Free´kend party night.

søndag:

  • Free´kend skiløb i området og afrejse kl 15.00 / i KBH 22.05 (søndag d. 31/3-2019)

Tilmeld dig her:

Turen arrangeres som en fællestur, hvor man i første omgang tilkendegiver at man ønsker at deltage, og ca. 2,5 mdr. før afrejse, vil man skulle betale direkte til Pyhä Skiresort for Free´kend deltagelse, bolig, liftkort og transferbus.

(vi anbefaler at du afventer at købe flybillet til vi har overblik over hvor mange som tager afsted til Pyhä)

Tilmelding til Anders: ao@skiers.dk

Ring hvis du har spørgsmål +45 27143475

Oplevelser & mad

1. PyhäWurstr

I den nordlige del af skiområdet finder man PyhäWurst hvor der servers de lækkeste goumet hotdogs. Samtidig har PyhäWurst løbende madevents, og bl.a. kan en aften inspireret af det nynordiske køkken nævnes, hvor der blev serveret koldrøget gedde og stegte skaller fra den lokale sø.

2. Tsokka restauranten

Tsokka restauranten på toppen af Kultakero serverer uden tvivl de bedste nordlys vafler, og der er også god frokost til en sulten skiløber.

3. Finsk sauna

Efter en dag i nationalparken med skitouring, så er der ikke andet for, end at komme ned i den finske sauna, hvor der er hul i isen på den lokale sø. Der er masser af muligheder og bl.a. har Lucky Ranche en fin sauna og ellers så har den lokale kirke også et lækkert saunahus.

Lidt om Pyhä:

Kåret til Finlands bedste skiområde 2017

Pyhä er 6 timer fra København og er placeret nord for polarcirklen, tæt på Rovaniemi, hvor julemanden bor. Her finder man autentisk Lapland skisportsstedet Pyhä – udtales pyhaaa.

Toppen af Pyhä er kun 500 meter, men klippeknolden har en supereffektiv siddelift og en masse gode nedfarter og offpisteture – som er tilgængelige fra liften. Så der er langt større fjeldkvalitet og skiglæde end et liftkort lige kan vise.

Mange af offpistemulighederne ligger i Finlands ældste nationalpark, så her kan selv familier med børn og folk, der lige er begyndt på den dybe sne, tosse rundt i uberørt jomfruelig sne i smuk natur og stilhed.

Har man også lejet touringski med skind, så er mulighederne endnu større, men for alle nedfarterne gælder det, at de er træklædte og ikke så stejle, hvilket betyder stort set ingen lavinefare og muligheden for at prøve offpiste af uden guide og i eget tempo.

I området er der også rensdyr, der bliver fodret om vinteren, så hvis man finder sig en grillhytte og smider en pølse over gløderne, så kan det nemt ske at en flok rensdyr kigger sultent forbi.

Dagen bør selvfølgelig slutte med en tur i saunaen ved den nærliggende sø, Pyhäjärvi, hvor man naturligvis tager den kolde dukkert, når man har været inde og svede. For pyha, finnerne kan lide deres sauna rigtig varm.

Læs hvad Skiers.dk synes om Pyhä

Se mere: https://pyha.fi/dk

Pyhä

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...