fbpx

Vælg side

FLERE REJSER ALENE PÅ SKIFERIE

FLERE REJSER ALENE  PÅ SKIFERIE

Hvert år drager tusindvis af danskere til Alperne og løber side om side med familie og venner ned ad sneklædte skråninger. Det er dog ikke alle, der har nogen at tage på skiferie med, men det stopper ikke danskerne, der i højere grad benytter sig af at rejse alene på skiferie.

Sne. Varm kakao. Pommes frites. Weissbier. Hansi Hinterseer for fulde drøn. Solen, bagende ned over det hvide tæppe, der ligger som en dyne over bakketoppene. Disse fascinerende og afhængighedsskabende oplevelser og indtryk er ikke kun for dem, der har venner eller familie at tage på skiferie med. I flere år har mange rejsebureauer nemlig tilbudt rejser i grupper for dem, der ikke har nogen at rejse på skiferie med – og der er en klar tendens: Flere og flere rejser alene mod sneen i Alperne.

SKILØB OG FÆLLESSKAB

Danskerne pakker altså gerne kufferten alene og drager på et eventyr med en flok hidtil ukendte mennesker – men det er jo kun, til den første kolde øl er blevet delt. De bliver en del af en større gruppe, hvor alle har det til fælles, at de elsker at stå på ski. Skiløbet er i fokus, men det handler om mere end “bare” at stå på ski.

Christina Rath, der flere gange har rejst med skirejsebureauet Danski på en solo-tur, fortæller:

Det er jo en skiferie – så der er fokus på skiløbet. Man kan koncentrere sig 100% om at stå på ski med nogle mennesker, der også gerne vil og er på nogenlunde samme niveau som en selv. På den måde er det fedt at være en del af en gruppe. Og så er det rigtig hyggeligt i baren om aftenen, hvor man kan snakke med alle de mange andre mennesker, som også er en del af gruppen – man er aldrig alene, medmindre man gerne vil være det, fortæller Christina Rath.

GÅR SOM VARMT BRØD

Det kan lyde grænseoverskridende at skulle indgå i en rejse med en gruppe af personer, som man overhovedet ikke kender. Men på trods af dette er der en tendens til, at flere og flere tager mod til sig og benytter sig af den rejseform.

Vi oplever, at efterspørgslen på de forskellige typer af solo-ture, som vi arrangerer, bliver større og større hvert år. For eksempel blev vores solo på ski 50+ tur i 2019 udsolgt på to måneder i sommers, så vi har været nødt til at åbne for flere pladser, så vi kan sende endnu flere rejse- og eventyrlystne skiløbere afsted, fortæller marketingschef i Danski, Rikke Levinsen.

IKKE EN SCORETUR

Men bare fordi man rejser alene på ski, er det ikke sikkert, man er single – tværtimod. Turene handler nemlig om, at man vil være en del af et fantastisk fællesskab, hvor man kan udleve og dele sin passion for skiløb med ligesindede. Udover at få en person ved sin side, når man skal flyve sned ad pisterne, har turene også til formål at værne om den hyggelige stemning væk fra pisten.

Om gæsterne er single eller bare mangler nogen at stå på ski med, nævner de alle sammen, når de vender hjem fra rejsen, det fællesskab, som man lynhurtigt får opbygget på rejsen. Man pakker tasken derhjemme og drager alene afsted. Men så snart man ser de mennesker, man skal rejse med, så bliver man med det samme en del af et specielt sammenhold og fællesskab, siger Rikke Levinsen.

FAKTA OM SOLO REJSERNE

Du kan tage med Danski alene på skiferie i uge 6 og 13 på de planlagte ture – derudover er det naturligvis altid muligt at rejse alene. I uge 13 går turen til franske Val d’Isere. Prisen for turen ligger fra 8.419 kroner og er inklusiv fly, transfer, 6-dages liftkort, hotel og halvpension.

LÆSE MERE www.danski.dk

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...