fbpx

Vælg side

Få det meste ud af Bad Gastein

Få det meste ud af Bad Gastein

Østrigske Bad Gastein bliver i uge syv forvandlet til et sandt danskermekka, og det var skiers.dk en del af. Vi bringer her en række råd til hvordan, du får den bedste oplevelse med Bad Gastein.

Bad Gastein er en del af Gasteinertal i delstaten Salzburg, hvor der i alt er mere end 200 kilometer piste. Området dækker over de fem skiområder; Bad Gastein, Bad Hofgastein, Dorfgastein, Sportgastein og Graukogel, som alle er nemt tilgængelige med de gratis skibusser, der kører rundt i området. Bad Gastein byder altså på mange muligheder, både hvad angår skiløb og alt det udenom, men området kan hurtigt virke ensformigt, kedeligt og propfyldt ved lifterne, hvis man ikke kender noget til området. Det vil denne artikel hjælpe med at undgå.

Bad Gasteins brændpunkt 

I bunden af Bad Gastein finder man hovedliften Stubnerkogelbahn, der fra Bad Gastein er den eneste lift, der bringer dig mod toppen. Samtidigt er der kun én vej ned til liften, hvilket er en lang snoet blå pist, som lynhurtigt bliver opkørt og oftest er fyldt med alt for mange mennesker. Så ønsker man denne tur, som i øvrigt er en god lang og fin tur, så giver det bedst mening, at man tager denne tur som det første på dagen.

Derefter kan man begynde at bevæge sig over mod Bad Hofgastein og udforske alle de piste, der ligger mellem Bad Gastein og Bad Hofgastein. Her er rigtig mange røde og udfordrende piste, som man kan finde underholdning på i lang tid.

Pistene mellem Bad Gastein og Bad Hofgastein

Når vejret svigter

I uge syv havde vi to dage med snevejr og dårlig sigtbarhed. Vi snakkede med en sæsonarbejder i Bad Gastein, som anbefalede, at vi, i tilfælde at snevejr eller dårlig sigtbarhed, tog til Graukogel. Og det var en kanon beslutning, at vi gjorde det.

Graukogel er et lille område i 2500 meters højde med kun to små stolelifte og fem forskellige piste. Én blå, én sort og tre røde. Men på trods af det lille udvalg så er der mange fordele ved Graukogel. I de to dage, vi tilbragte i Graukogel, var der ikke mere end 50-100 personer i området. Det betød, at der aldrig var ventetid ved liftene, og at pistene ikke blev særligt opkørte.

Og den største fordel er, at området ligger blandt tusindvis af træer, så sigtbarheden dermed bliver væsentligt bedre. Der var også rig mulighed for at fange en masse ny puddersne udenom pistene. Så i tilfælde af snevejr, dårlig sigtbarhed eller lignende, så er anbefalingen herfra Graukogel.

Den dybe sne, som vi havde for os selv

Graukogel. Småt, men godt. 

Første spor i pow pow

Er vejret derimod godt, og er der faldet nyt sne dagen forinden, så anbefales Sportgastein. Sportgastein råder nemlig også over det højeste punkt i Ski Amadé, så hvis vejret eksempelvis når op omkring plusgrader, så er Sportgastein det mest oplagte valg.  Her er pistene også væsentligt mere udfordrende, end de er i resten af Gasteinerdalen.

Noget for enhver smag

Med mere end 200 kilometers piste er der garanti for, at alle kan få tilfredsstillede deres behov i Bad Gastein. Udover en masse forskellige piste så byder området også på en ganske fornuftigt funpark og Salzburgs længste pist. Bad Gasteins funpark indeholder stort set alt det, som en park skal indeholde. Der er både kickers, rails, boxes, tubes, spines, pyramider og meget mere. Snowpark Gastein er designet af Markus Treiber, og parken indeholder 39 forskellige elementer. Når man svinger forbi parken, er der nærmest garanti for, at man støder på dygtige freestyle skiløbere, som vil vise sig frem.

Snowpark Gastein set oppefra. Foto: Press Pictures @ skigastein.com

I Bad Hofgastein har du også muligheden for at få en lang og god tur. Her tilbydes nemlig Salzburgs længste pist, som er 10.4 kilometer lang. Hvis man er i området, bør man helt klart tage en tur. Pisten er af naturlige årsager bedst før middag, og den fører dig til bunden af Bad Hofgastein, som ligger i blot 857 meters højde. Derfra kan man tage Schlossalm op i 2050 meters højde, hvorfra man kan bevæge sig tilbage igen.

Den ikoniske bro man kører under, når man nærmer sig bunden af Bad Hofgastein

Ved toppen af Salzburgs længste pist

En del af Ski Amadé

Ski Amadé er et netværk af 28 skiområder i Østrig, hvilket gør det til Europas 2. største skiområde. Sammenkoblingen råder over 860 kilometers piste og 278 skilifte. Området inkluderer destinationer som Wagrain, St. Johann, Flachau, Schladming, og Grossarltal.

Busser kører mellem disse destinationer, men det er dog langt mere fordelagtigt, hvis man har bil. Eksempelvis besøgte vi Wagrain og Alpendorf i rent kaiserwetter, som blot ligger 40 minutter væk, hvis man har en bil, hvilket klart var transporttiden værd.

Så har man en uges ferie i Bad Gastein, så ligger det næsten til højrebenet at ligge et besøg forbi et af de andre store skiområder, som liftkortet giver adgang til.  

Et overblik over hele Ski Amadé. Foto: © Ski Amadé

Gemütlichkeit og østrigsk afterski

Ligesom de fleste østrigske skidestinationer, så tilbyder Bad Gastein noget for pengene, hvis du er på udkig efter hyggelige træhytter på pistene eller afterski, hvor der er fællessang og tyrolermusik.

Haeggbloms, Lederhosen Bar og Silver Bullet er blandt nogen af de barer, som hver dag fyrer op for en gedigen omgang afterski med livemusik, god stemning og skistøvler på bordene. Der er rigtig mange folk fra skandinavien i Bad Gastein, så der er samtidigt masser af muligheder for at få nye bekendtskaber. 

Så hvis du er taget til Bad Gastein for at feste, så bliver du i den grad ikke skuffet.

Skiers.dk blev tilbudt et 3-dags liftkort af Ski Gastein.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...