fbpx

Vælg side

Endnu større Skicirkus: Østrigs største skisportssted

Endnu større Skicirkus: Østrigs største skisportssted

Skicirkus Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrunn kan sandsynligvis snart tilføje endnu en destination til deres i forvejen lange navn. Hvis alt går vel forbindes Skicirkus med den nærvedliggende destination Zell am See og bliver Østrigs største skisportssted.


 

Skicirkus Saalbach, Hinterglemm, Leogang, Fieberbrun, Zell am See, Kaprun. Prøv og sig det hurtigt tre gange.. Det meget lange navn er naturligvis lig med mange pistekilometer for skiløbere og snowboardere, der bare ikke kan få nok af at udforske. Ved en sammenlægning af Skicirkus og Zell am See-området får gæster i Skicirkus adgang til mere end 400 sammenhængende pistekilometer. Det lyder vildt – men det kan blive en realitet allerede fra 2023. De første skridt i den retning er allerede taget – og igen næste år kommer vi endnu tættere på, at sammenlægningen kan blive en realitet.

 

Fra Skicirkus til Zell am See i 2019

Sammenlægning fra Skicirkus over til Zell am See-området skal gå gennem Viehofen, som ligger længst ude i Saalbach-Hinterglemm dalen. På nuværende tidspunkt kan man tage en blå nedfart fra Saalbach og Leogang til Viehofen-dalen. Men når du ender i Viehofen-dalen skal du i dag med bus retur til Vorderglemm for at komme med lift op i området igen.

 

Allerede fra sæsonen 2019/2020 er planen dog, at du fra Viehofen skal kunne tage dig med lift til Zell am See-området med zellamseeXpress. Her kommer du op til Schmittenhöhe og får direkte adgang til skiløb i Zell am See. Den øverste del af gondolen zelamseeXpress blev afsluttet i sæsonen 2016/2017, og der arbejdes nu på at forlænge liften til dalen i Viehofen.

 

Med denne forbindelse kan man reelt set få adgang til de mere end 400 pistekilometer, som der er tilsammen i Skicirkus og Zell am See-Kaprun – og nå både gletscherskiløb på Kitzsteinhorn og verdensklasse offpisteløb i Fieberbrunn på én dag. Men du skal stå tidligt op og have god fart i skiene hvis du skal nå det. Og du må affinde dig med en bustur eller to.

 

I 2023 bliver det rigtig godt, forhåbentligt. Her er planen nemlig, at endnu en gondol i Viehofen skal hjælpe med at lukke det sidste hul. Gondolen skal gå fra dalen i Viehofen-dalen og retur til Saalbach, så du kan tage til og fra Zell am See uden busturen til Vorderglemm.

 

Med sammenlægningen bliver Skicirkus og Zell am See-Kaprun det største skisportssted i Østrig og overgår det nuværende største sammenhængende område Ski Arlberg med 100 pistekilometer.

 

Saalbach til Zell am See med ny lift

Den røde streg markerer en mulig bane for en ny gondol, der skal binde Skicirkus sammen med Zell am See i 2023.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...