fbpx

Vælg side

Efterskole DM i Jib – en ny tradition er født

Efterskole DM i Jib – en ny tradition er født

Alle billeder og video af Morten Dahl / Skiers.dk

Freeride DM foregik i østrigske Fieberbruhn, Freestyle DM i norske Geilo og Alpint DM i norske Hafjell. Men et helt nyt DM kan prale af, at blive afholdt på dansk grund. Her snakker vi selvfølgelig om Efterskole DM i Jib, som blev afholdt for første gang nogensinde i torsdags. 

For første gang nogensinde blev der den 20. April 2017 afholdt DM i Jib for danske efterskoleelever. Konkurrencen blev afholdt på Sporsefterskolen SINE´s kunstige skibakke kaldet “Mount SINE”. Har du ikke hørt om efterskolens kunstige skibakke før, så kan du læse mere om den i vores tidligere artikel om projektet her: http://skiers.dk/nyheder/28-nyheder/600-ny-helarsskibakke-abner-i-sonderjylland

Skærmbillede 2017 04 26 kl. 14.17.21

I alt deltog 6 danske efterskoler i konkurrencen. De har det til fælles, at de alle tilbyder ski og snowboard på skoleskemaet. De 6 efterskoler var Oure Efterskole, Aabybro Efterskole, BGI Akademiet, Sjælsølund Efterskole, Adventure Efterskolen i Sønderborg og værterne fra Sportsefterskolen SINE. Efterskolerne ligger rundt omkring i hele landet, så de ankom alle i busser aftenen før konkurrencedagen. Dette gav ikke bare mulighed for en god nats søvn inden konkurrencen, men også muligheden for at smugtræne lidt på “Mount SINE” allerede aftenen før. 

Næste formiddag var alle 36 deltagere klar til konkurrencestart ovenpå endnu et par timers træning fra morgenstunden. Konkurrenceformatet bestod af en times fri “Expression-Session”, der skulle fungere som en kvalifikation. Efterfølgende skulle der køres kvart- semi- og finaler i hver kategori i et head-to-head format, hvor hver rider havde 2 gennemløb og det bedste talte. Elementerne der skulle køres på under konkurrencen var en 6 meter flat-boks, og et 8 meter flat-tube eller 6 meter flat-rail (Tube og rail stod skiftevis på bakken under konkurrencen). 

Skærmbillede 2017 04 26 kl. 14.23.42
Der var både mange deltagere og tilskuere til konkurrencen. 

Under formiddagens expression-session’en blev der vist højt niveau på både ski og snowboard. På skisiden blev der smidt 2 på til 2 af på boksen og lavet switch up’s både den og den anden vej på tuben. på snowboardsiden imponerede især Birk Hessellund med et 50/50 slide til 360 ud på tuben, men også Mikkel Riis Svendsen viste god stil med stilede boardslides på tube og rail. 

Efter Expression-Session var det blevet tid til frokost i SINE Efterskoles kantine. Under frokosten blev det annonceret, hvem der skulle køre eftermiddagens head-to-head finaler. I finalerne var nevøsiteten tydelig at se hos efterskoleeleverne, og de tricks de havde smidt i Expression-Sesion’en havde de svært ved at sætte igen. Derfor var det i sidste ende de riders som kontinuerligt kunne sætte deres tricks, som løb med sejren i hver kategori. 

Skærmbillede 2017 04 26 kl. 14.27.10
De fleste foretrak tuben til konkurrencen. 

Lasse Svendsen fra Oure Højskole og Janus Hecht fra SINE Efterskole har været nogle af de bærende kræfter for at stable dette DM i Jib for Efterskoler på benene. De var glade og stolte over hvordan konkurrencen og dagen var forløbet. De kunne også forsikrede os om, at arrangementet vender tilbage næste år, omend endnu større og måske med en anden efterskoles jib-setup som destination. Vi glæder os i hvert fald!

Skærmbillede 2017 04 26 kl. 14.30.35

 Lasse Svendsen fra Oure Højskole (t.v) og Tammes Mosen fra Sjælsølund Efterskole (t.h) kigger med fra toppen. 

Resultater Efterskole DM i Jib 2017: 

Ski drenge

1. Gorm Gustav Grüner – Oure Efterskole

2. Tobias Floor Dahlfeldt – BGI Akademiet

3. Markus Boa – BGI Akademiet


Ski pige

1. Victoria Vorre – Sjælsølund Efterskole

2. Alma Vajhøj – Aabybro Efterskole

3. Ditte Husum – BGI Akademiet


Snowboard drenge

1. Mikkel Riis Svendsen – Aabybro Efterskole

2. Gustav Castenskiold – Oure Efterskole

3. Birk Hessellund – Aabybro Efterskole


Snowboard pige

1. Sacha Meinel – Aabybro Efterskole

2. Sofie Jansen – Adventure Efterskolen

{Vimeo}214594968{/Vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...