fbpx

Vælg side

DM i Slopestyle

Resultaterne ved de danske mesterskaber i freeski & snowboard i Hafjell, satte fredag d. 13. april endnu engang tyk streg under, at danskerne og især ungdommen har hang til en ekstrem udøvelse af sporten, når de står på ski og snowboard. Om sportens popularitet skyldes at Slopestyle for anden gang var på programmet ved OL vides ikke, men både snowboarderne og skierne viste internationalt højt niveau i Main Parken i Hafjell.

Da arrangørerne ellers annoncerede, at en af årets mest halsbrækkende konkurrencer skulle afholdes fredag d. 13. april, gik der en sus gennem de fleste i miljøet de forbinder, som de fleste af os andre, også dagen som en uhyggelig og skæbnesvanger dag mange af disse atleter er som så mange andre sportsstjerner en smule overtroiske og har rutiner som skal bringe dem held når de udfører deres sportsgren. Så selvom den kontroversielle og uhyggelige dato på papiret skabte røre, bragte dagen heldigvis høj sol, god stemning, veludførte tricks, et rekordhøjt antal deltagere og ingen skader eller skæbnesvangre ulykker. Sådan!

 

 

De yngste deltagere viste tidligt i konkurrencens afvikling, at den danske freeskiog snowboardscene i særdeleshed har en række lovende og spirende talenter i stalden.

Årsagen findes måske pga. det stigende antal muligheder og tilbud de unge mennesker har, som f.eks. Oure Idrætshøjskole eller de gode tilbud som findes via Elitecenter for Freestyle & Freeride. Samtidig kan det også skyldes de gode initiativer som findes også på Grønland, anført af skiog snowboardklubben Snowball.

 DSC1622 EmilBrandt

Helt enestående var det dog, at 20 års jubilæet for DM i snowboard kunne nyde et gensyn med tidligere danmarksmester, Mikkel Melamies, som vandt det allerførste DM i snowboard tilbage i 1998, her i Hafjell. Mikkel, som også er formand i Københavns Skiklub, havde nemlig sammen med legenderne Rasmus Lolholm og Thomas Andreasen, alle taget deres sønner med for både at bringe faklen videre til dem og sikre at ilden i miljøet fortsat brænder de næste 20 år, men også for at støtte deres første deltagelse ved et DM helt subjektivt set, så må vi sige, at det ikke bliver meget smukkere. Mikkel’s søn Charlie endte i øvrigt på en flot 3. plads i Kids snowboard.

 DSC2019 EmilBrandt

RESULTATER

Kids snowboard drenge:

1. Kalle Mollerup

2. Marcus Völcke

3. Charlie Melamies

Kids ski drenge:

1. Mads Kondrup

2. Arthur Mandrupsen

3. Christian Vadsholt

Kids ski piger:

1. Maria Andreassen

Damer snowboard:

1. Asta FinkJensen

2. Annika Bornebusch

3. Cecilie Lundholdt

Damer ski:

1. Maya Casier

2. Karen Hasle

3. Amanda Jacobsen

Junior snowboard piger:

1. Bella Nielsen

Junior ski piger:

1. Nivi Sache

2. Ellen Damsgaard

Junior snowboard drenge:

1. Kunuunnguaq Davidsen

2. Osmo Mikkola

3. Jacob Birkholm

Junior ski drenge:

1. Oliver Sørensen

2. August Mollerup

3. Markus Haakon Boa

Mænd snowboard:

1. Lasse Lehwald

2. Jonas Strømsted

3. Rune Lennert

Mænd ski:

1. William Roer Madsen

2. Simen Markussen

3. Andreas Secher

Om forfatteren

Anders Olesen

Anders var med til at grundlægge Skiers.dk tilbage i 2009. Han er freerideskiløber, skiinstruktør på højeste niveau og ansat som leder af Den Danske Skiskole. Anders har haft flere skisæsoner end alle de andre Skiers.dk skribenter har til sammen; 4 sæsoner i St. Anton am Arlberg, 1 i New Zeland, 2 i Argentina, 2 i Val Thorens, 2 som instruktør på Oure højskole i Frankrig og så en helt masse uger på gletchen i Hintertux. Anders er også til eventyr på højfjeldet i Norge, langrend og alt andet med sne. Han er vores udstyrsmand, og så vil han gerne sælge nogle bannere på Skiers.dk (skriv hvis du mangler et).

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...