fbpx

Vælg side

Slopestyle afsluttede DM med et brag

Slopestyle afsluttede DM med et brag
Alle billeder af: Thorsten Iversen

Fredag var sidste konkurrencedag ved dette års DM, og traditionen tro sluttede DM-ugen af med slopestyle. På trods af svære vejrforhold viste alle riders et højt niveau hele dagen igennem. 

Der var skeptiske blikke fra mange riders, da de ankom til Tiril Parken i morges. Store vindstød og tåget vejr gjorde, at konkurrencen blev udskudt en times tid i håbet på bedre vejr. Heldigvis smilede vejrguderne igen til DM i Freestyle og vejret blev bedre, således at ski mænd som de første kunne droppe ind til deres finale.

Grundet tidspresset for at få afviklet alle konkurrencer i dag var alle riders i samtlige kategorier direkte videre i finalen. Alle fik 3 runs, og bedste run talte. Det samlede felt til dagens konkurrencer var større end til nogen af de andre konkurrencedage, og aldersforskellen blandt deltagerne strakte sig fra 10 til 68 år.

Osmo nosepress
Osmo Mikkola nosepresser flat-boxen i toppen af slopestylebanen. 

Slopestylebanen bestod af fire plateauer. På første plateau kunne deltagerne vælge i mellem en down-rail og en flat-box. På andet plateau kunne man vælge i mellem et stort hop på 20 meter, et step-down hop på 10 meter, og et lille hop på 5 meter. På tredje plateau var valgmulighederne en shoot-out-rail, et hop på 10 meter og et hop 5 meter. Det sidste og fjerde plateau bestod af en flattube til down-rail, en flat-box og en wall-ride.

Imens finaledeltagerne smed tricks i slopestylebanen hyggede forældre, venner og andre deltagere på DM-turen sig med hotdogs direkte fra grillen og kolde energidrikke fra Monster.

Marius Misty
Marius Anmark smider et misty-flip 630 ud af shootout-rail’et. 

Resume og resultater:

Pige ski og kvinder snowboard:

I ski junior hos pigerne stillede to deltagere op. Kun 10-årige Maria Andreasen kørte flot ned igennem banen med air på de små hop, men hun blev overgået af den 6 år ældre Victoria Vorre, der smed switch 1 til 360 på de to hop i banen. På kvindesiden hos snowboarderne kunne Cecilie Lundholdt desværre ikke gennemføre alle sine 3 gennemløb da hun var småskadet, men allerede på sit første gennemløb bevist hun, at hun fortjente guldet med 360’ere og slides på boxene.

Resultater:
Pige ski junior:
1: Victoria Vorre
2: Maria Andreasen

Kvinde snowboard:
1: Cecilie Lundholdt

girls podie
Piger og damerne i dagens konkurrence. Fra venstre: Cecilie Lundholdt, Victoria Vorre og Maria Andreasen. 

Snowboard junior drenge:
Hos snowboarddrengene blev der vist god stil med både backflips og 360’ere med flotte grabs. Dog var der én dreng som skilte sig ud. Den kun 11-årige Osmo Mikkola som til dagligt bor i Hemsedal i Norge smed bl.a. frontflip ud fra boks og kæmpe store 360’ere og 540’ere med grabs. Dette var mere end nok til at sikre ham DM-guldet.

Resultater:
1: Osmo Mikkola
2: Jacob Birkholm
3: Jacob Milsø
4: Anton Mollerup
5: Marcus

junior snowboard
Podiet hos snowboard junior drenge. Fra venstre: Jacob Birkholm, Osmo Mikkola og Jakob Milsø. 

Ski junior drenge:
Ski junior drenge var dagens største felt af deltagere. Denne kategori har imponeret hele ugen, og de mange deltagere har presset hinanden til at lære nye tricks hver dag. Nye tricks blev der også smidt fra mange i dag. Bl.a. blev der landet tekniske tricks på rail så som lip slide på rail til 270 ud. På hop blev der landet et underflip 540 og næsten også landet en cork 720. Dog har én deltager styr på alle ovenstående tricks og en del flere oveni. Han hedder William Roar Madsen og vandt i dag sin 3. Guldmedalje i denne uge ved bl.a. at smide 630 ud af rail og cork 720 på det store hop.

Resultater – Top 3:
1: William Roar Madsen
2: Marcus Boa
3: Phillip ”Panda” Faurschou

junior ski boys
Podiet hos junior ski drenge. Fra venstre: Marcus Boa, William Roar Madsen og Phillip “Panda” Faurschou

Snowboard mænd:
I mændenes snowboard kategori var der lagt op til kamp om DM-titlen med et stærkt felt af riders. Grundet de lidt svære vejrforhold valgte de fleste at køre medium hop linjen frem for det store hop, men alligevel blev der smidt tricks som rodeo 540 og 720’ere.

Da konkurrencen spidsede til valgte riders som Niclas Schwartz og Jonas Strømsted dog at køre det store hop i stedet. Dette resulterede i endnu større tricks og placeringer på podiets øverste trin.

Resultater:
1: Jonas Strømstred
2: Niclas Schwartz
3: Johan Hasle
4: Mikkel V. Jørgensen
5: Marius Hansen
6: Tobias Aasnes
7: Joachim Clausen Hansen
8: Frederik
9: Martin Jespersen

snb herrer
Podiet hos snowboard mænd. Fra venstre: Niclas Schwartz, Jonas Strømsted og Johan Hasle.

Ski mænd:
I denne kategori valgte de fleste at køre det store hop og det efterfølgende shootout-rail. Det resulterede i store tricks som 900’ere på hoppet, og tricks som misty-flip 630 ud af shootout-rail’et. Den regerende Danmarksmester Thomas Trads viste igen sikker stil i alle sine tricks og var noget nær urørlig på 1. Pladsen. Dog gjorde nordmandsdanskerne Marius Anmark og Andreas Roar-Madsen et godt forsøg på at fravriste ham 1. Pladsen, men de måtte tage til takke med de næstbedste placeringer.

Ski Herrer:
1: Thomas Trads
2: Andreas Roar Madsen
3: Marius Anmark
4: Morten Dahl
5: Morten Suhr
6: Trelleborg
7: Salgård
8: Lasse Magius
9: Poul Lundholdt

ski herrer ss
Podiet hos ski herrer. Fra venstre: Andreas Roar Madsen, Thomas Trads og Marius Anmark. 

Recap-video fra dagens konkurrence kommer snarrest!

{Vimeo}212445822{/Vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...