fbpx

Vælg side

De kæmper for Vinter-OL: Rasmus DJ

De kæmper for Vinter-OL: Rasmus DJ

Skisæsonen er godt i gang. Nogle skal på en enkelt uges skiferie, andre tager afsted i flere uger og skibumserne tager på sæson. På skiers.dk sætter vi, i de kommende måneder, fokus på de atleter som lever og ånder for skisport. Dem som kæmper for at komme med til Vinter-OL 2018 i Sydkorea. 


Rasmus Dalberg Jørgensen

Alder: 28 år
Disciplin: Slopestyle

Hvis du ikke er bekendt med navnet Rasmus DJ, har du været frosset ned de sidste mange år. Rasmus har i lang tid været en del af den absolutte danske skielite med et hav af DM-titler i freestyle. Han har desuden vundet DM i freeride en enkelt gang, og sidste år lavede han Tv-programmet ”To på Ski” med skilegenden, Thomas Uhrskov.

I år har piben fået en anden lyd. Rasmus er fast besluttet på, at han skal med til OL, når vinterolympiaden løber af stablen i Sydkorea om et år. Rasmus har ikke kvalificeret sig endnu, og i den seneste tid har han døjet med småskader, som har holdt ham fra konkurrencer og afgørende FIS-point. Vi har taget en snak med den altid glade skibums om skade, ski OL og Youtube.

Læs også: De kæmper for Vinter-OL: Christoffer Faarup (link)

IMG 5376 VIGTIGT photocredit Adrian Munk Larsen
(Foto: Adrian Munk Larsen)

Hey DJ! Kan du give en opsummering på din(e) skade(r)?
“Jamen altså, jeg har været lidt påpasselig med at sige, at jeg har været skadet. Det er jo sådan lidt en kedelig nyhed, og jeg satsede hele tiden på, at det var noget der gik over i løbet af en uge eller to. Det er ikke første gang jeg har slået min hæl og det kostede jo hele min sæson sidste vinter, så jeg har passet godt på denne her gang og ikke presset citronen unødigt. Jeg har holdt min almindelige træning ved lige imens og kunne også hoppe trampolin – det var kun når jeg havde skistøvler på, at jeg virkelig havde problemer. Så ventetiden er gået med at få lavet den optimale løsning på skistøvlerne.”

Hvordan står det til med din skade nu?
“Jeg har lige haft tredje dag på hop i dag, og jeg fik landet sæsonens første switch right 1080. I går landede jeg mine første 1440 rotationer nogensinde – det er SÅ(!) optur at lande et nyt trick.”

Hvordan vurderer du egne muligheder for at kvalificere dig til OL?
“Jeg er positiv indtil videre, og jeg tror, at godt det kan lade sig gøre, men nu er jeg mere presset end tidligere, da jeg jo helst ikke skal have flere småskader før kvalifiktationen er i hus … (7-9-13).”

Hvad er din bedste internationale placering?
“Til sidste Slopestyle VM i Kreischberg blev jeg nr. 23. Det gav 80 FIS point. For at få en OL-plads skal man i kvalifikationsperioden have to resultater der hver giver mindst 50 FIS point.”

Hvad er dine ambitioner for resten af sæsonen?
“Førsteprioritet er stadigvæk det sportslige og jeg går 100% efter at komme med til OL. Derudover glæder jeg mig til Danmarksmesterskaberne – Freeride i uge 12 og Freestyle i uge 14. Ellers kæmper jeg bare med at blive lidt mere kendt på SoMe. Jeg har startet en youtube-kanal som jeg prøver at lave indhold til.”

Rasmus 4 of 6photocredit gives til Adrian Munch Larsen
(Foto: Adrian Munk Larsen)


Det bliver spændende om Rasmus kan nå sit mål. Du kan følge ham på hans hjemmeside, Facebook og Instagram 


Læs også:  De kæmper for Vinter-OL: Laila Friis-Salling (link)

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...