fbpx

Vælg side

De kæmper for Vinter-OL: Christoffer Faarup

De kæmper for Vinter-OL: Christoffer Faarup

Skisæsonen er godt i gang. Nogle skal på en enkelt uges skiferie, andre tager afsted i flere uger og skibumserne tager på sæson. På skiers.dk sætter vi, i de kommende måneder, fokus på de atleter som lever og ånder for skisport. Dem som kæmper for at komme med til Vinter-OL 2018 i Sydkorea. 


Christoffer Faarup

Alder: 24
Discipliner: Styrtløb og Super-G

Christoffer Faarup er Danmarks hurtigste alpine skiløber. Med et utal at danmarksmesterskaber i Super-G og styrtløb i skitasken, er Christoffer på jagt efter international succes.

Den hurtige 24-årige skiløber bor til daglig i Norge, hvor han primært træner med det norske Europa-Cup hold. Som 14-årig flyttede Christoffer med familien til Norge. Inden de slog de danske teltpløkker op af den jyske muld og satte dem i norsk fjeldjord, havde han kørt konkurrencer i dansk regi for Hobro Skiklub.

Som senior har Christoffer allerede opnået flotte internationale resultater. Han er blevet 2’er ved flere internationale FIS-løb (Fédération Internationale de Ski = Det internationale skiforbund), og kørte sig i 2015 til en 31. plads ved VM i Beaver Creek, Colorado. Den igangværende skisæson er meget vigtig for Danmarks hurtigste skiløber Christoffer Faarup. For det første er sæsonen 100 procent dedikeret som OL-forberedelse, og for det andet skal han holde sin OL-plads ved at forblive den bedste danske styrløber ved at opnå gode internationale resultater.

DSC 7698 2
(Fuld fart på Christoffer Faarup)

Hej Chrisoffer. Hvor skal du stå på ski den kommende sæson? og hvilke konkurrencer skal du køre?          
”Hej Skiers.dk. I den kommende sæson skal jeg køre flere forskellige steder. Jeg skal til Schweiz, Frankrig, Østrig og Italien, hvor jeg skal køre konkurrencer. Senere på sæsonen bliver det helt sikkert også til nogle løb i Sverige eller Norge. Jeg skal både køre World Cup og Europa-Cup, og så har jeg et VM, som jeg også skal deltage i.”

Hvad er dine ambitioner?
”Min målsætning for den kommende sæson er at køre to top-10 placeringer i Europa-Cup løb (2. div/ Ligaen ligen under World Cup). Derudover vil jeg også gå efter at køre en top-30 plads til VM. Forhåbentlig kan jeg også køre mig i top-15 i Europa-cup’en i styrtløb overall.”

Hvad skal der til, for at du kommer til OL?
”Jeg har klaret kravene fra IOC og Danmarks skiforbund, så jeg skal fortsætte med at levere gode resultater og udvikle mig frem mod OL. Jeg har sat mig et mål om at køre mig i top-20 til Vinter-OL 2018. Det kræver, at jeg forbliver den bedste dansker og beholde min OL-plads. Jeg ser derfor også mulighederne som rigtigt gode.”

DSC 7488 2(Koncentrationen er ikke til at tage fejl af. Faarup vil fremad!)

Vi glæder os til at følge Christoffer gennem sæson, og vi krydser ALT, hvad der krydses kan for gode resultater. 

Hvis du også vil følge ham, kan du gøre via Facebookside eller hans hjemmeside


 Læs også: De kæmper for Vinter-OL: Laila Friis-Salling (link)

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...