fbpx

Vælg side

Dårligt vejr forhindrede ikke succesfuld åbning af Oure Jib Park

Dårligt vejr forhindrede ikke succesfuld åbning af Oure Jib Park

Lørdag den 7. Oktober slog Skolerne i Oure dørene op for deres nye skibakke. Bakken er døbt Oure Jib Park, og er Danmarks største af sin slags. 

Temperaturen svingede omkring de 11-12 grader, og regnen væltede ned fra den mørke himmel over Skolerne i Oure, da interesserede fra nærområdet og en busfuld fra København lagde vejen forbi i går omkring kl.12. Alle havde de tilfælles, at de gerne ville høre mere om Skolerne i Oures skilinjer, samt få lov at prøve den nye skibakke. 

Det har været et stort projekt at anlægge Oure Jib Park. Først er bakken bygget op som en kunstig jordhøj, derefter er der blevet bygget en startrampe på toppen af bakken. Til sidst er bakke og startrampe blevet belagt med underlaget Mr. Snow. Underlaget gør, at man kan stå på ski og snowboard året rundt.

Jibparken i Oure er bred nok til at vælge mellem forskellige linjer på vej ned, og lang nok til at man kan nå at ramme to obstacles inden man når bunden. 

DJ net
En af Danmarks bedste freestyle skiløbere Ramus DJ lagde også vejen forbi Oure Jib Park. 

Inden det blev tid til at deltagerne kunne prøve kræfter med den nye skibakke, så holdte de ski- og snowboardansvarlige lærere på Oure et mindre oplæg hver. Salen sad og lyttede intenst efter imens de fortalte om Skolernes i Oures træningsfaciliteter, ture til Frankrig og meget andet.

Efterfølgende viste nuværende elever på Oure Højskoles skilinje rundt på skolen. Rundvisningen sluttede ved den nye Oure Jib Park, og så var der derfra dømt fri leg på den nyanlagte bakke. Selvom regnen væltede ned var humøret højt, og deltagerne kunne varme sig med hotdogs fra grillen når benene skulle have en pause. 

folk lytter god
Der lyttes til oplæggene fra Skolerne i Oures ski- og snowboardundervisere. 

Vi fangede Freestyle skilærer på Skoleren i Oure, Lasse Svendsen, for at høre om ambitionerne med den nye skibakke:

“Tanken bag Oure Jib Park er, at have en træningsfacilitet som kan bruges af alle niveauer, fordi man har et “redskabsrum” af mobile obstacles, der giver utallige variationer og gør, at parken altid kan tilpasses den enkelte riders niveau.

Det er min forhåbning, at Oure kan fortsætte med at bidrage til den store fremgang inden for freestyle ski og snowboard, og at vi med Oure Jib Park har fået træningsfaciliteter til at rykke sporten herhjemme. Dette gælder selvfølgelig først og fremmest for eleverne på Skolerne i Oure, men også som et samlingspunkt for freestylesporten i Danmark med flere events i fremtiden.”

morten god
Også Skiers.dk’s udsendte Morten Dahl kunne ikke lade være med at lege med på bakken.

Imens at folk så småt begynder at gå tilbage mod bussen fortæller Lasse Svendsen desuden, at de også arbejder på at få lavet et lysanlæg ved bakken, således at man kan brugen den døgnet rundt. Da bussen forlader parkeringspladsen i retning mod København, og elever på Højskolen har fået lukket bakken for i dag, spørger vi Lasse Svendsen om en status på dagens arrangement: 

“Jeg er meget tilfreds! Det er ærgerligt når mange timers planlægning bliver udfordret af store mængder regn, men til trods for det synes jeg folk holdte humøret højt, og eventet var en stor succes. Det var fantastisk at se folk give den gas på boxe og rails uanset alder og niveau. Så alt i alt, var det en kanon indvielse af Oure Jib Park”. Slutter Lasse Svensen.

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...