fbpx

Vælg side

Dansk OL-håb til sæsonens første World Cup

Dansk OL-håb til sæsonens første World Cup

Han er et af Danmarks helt store OL-håb mod det kommende Vinter OL i Pyeongchang i 2018. I næste uge tager Rasmus Dalberg Jørgensen hul på sin første slopestylekonkurrence, som skal sikre den unge dansker FIS-point på vejen mod de sneklædte sydkoreanske bjerge. 

I næste uge går det løs for Rasmus DJ, når han stiller til start i Slopestyle World Cup i Mammoth, USA. World Cuppen er sæsonens første ud af tre, som skal sikre Rasmus FIS-point, så han kan komme til Vinter OL i Pyeongchang 2018. Rasmus, der for tiden bor og træner i skisportsområdet Mammoth i USA, har udviklet sine tricks de seneste sæsoner og glæder sig til at komme i gang: 


Rasmus fortæller:

”Siden start december har jeg boet og trænet her i Mammoth og det har været en ret god sæsonstart – enten er her høj sol eller også dumper sneen tungt – ca. 1 meter i døgnet! Her er tre snowparker (+ en del begynder/miniparker med små boxe og hop) og standarden er, som man kan forvente af et amerikansk skiområde, rigtig god. 

 Jeg bor hos Mammoth Seasonaires i et stort hus med seks andre danske skibumser. Alle i huset kører park, men jeg træner mest med Andreas Secher – der er tidligere trampolin landsholdspringer og som nu satser på at køre freestyle ski. 

Der er officiel træning i banen d. 19. og 20. januar og fredag d. 22. er der så kvalifikation, hvor jeg har to runs til at lave mit bedste løb.  

Jeg havde faktisk glædet mig rigtig meget til endelig at have en double (#doublestiljegdør) med i en konkurrence. Men de største kickers har været lukket, så jeg bliver nødt til at vente til jeg har fået den landet flere gange.

Alt efter banens form kommer mit løb nok til at se sådan ud: – Switch  lip 270 -Pretzel 270, Switch disaster 450, Switch right 900 mute, Cork 1260 nose, Switch cork 10 tail. 

Allerede ugen efter er der en ny konkurrence (Revolution Tour), hvor jeg forhåbentlig kan gå for min switch double rodeo 10.”

IMG 5261 Photocredit Andreas Secher(foto: Andreas Secher)

credit Playground production.jpeg(foto: Playground Production)

Foruden de tre World Cup konkurrencer, skal Rasmus deltage i Revolution Tour Slopestyle og Big Air i Mammoth  (USA), European Open Slopestyle i Laax  (Schweiz) og Europa Cup Slopestyle i Silvaplanna (Schweiz). Derudover stiller han også til start ved de to store danske freeskikonkurrencer, nemlig Freeride DM i Tignes (uge 12) og Freestyle DM i Ringkollen (uge 14).

Du kan følge Rasmus DJ via hans Facebookside og Instagramprofil.

Nederst kan du se Rasmus’ optaktsfilm til Slopestyle World Cup Mammoth, hvor han uddyber sin forberedelse og hvor mange FIS han skal indsamle:  

{Vimeo}151871828{/Vimeo}

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...