fbpx

Vælg side

Freeride DM 2018 – Danmark har fået nye freeride-mestre!

Freeride DM 2018 – Danmark har fået nye freeride-mestre!

Finaleresultaterne fra dette års udgave af Freeride DM 2018 er netop tjekket ind, og Danmark har fået nye Danmarksmestre.


I samarbejde med Skiers.dk ved Niels Jakob Børre og Riders.dk ved Troels Iversen

I dag gik alting op i en højere enhed for Freeride DM-arrangørerne, der de seneste dage har været udfordret af vejrforholdene, og måtte aflyse kvalifikationen i tirsdags.

I morges vågnede Fieberbrunn til en skyfri himmel, og klokken ti stod 32 riders klar til at droppe ind på toppen af finale-facet, til hvad der skulle vise sig at være en fed og underholdende DM-finale.

Dagens konkurrenceformat var en smule anderledes sammenlignet med tidligere år. I stedet for ét enkelt gennemløb per rider, fik alle riders to gennemløb til at overbevise dommerne om, at netop de skulle kåres som årets bedste danske freerider. Begge gennemløb talte med i dommernes samlede vurderinger, og dommene scorede riders to gange (én score per gennemløb). Den samlede score blev videre delt med to for at få et endeligt finaleresultat.

5 kategorier – 5 danmarksmestre

Der blev i alt konkurreret i fem kategorier; Junior Ski, Snowboard Damer og Herrer og Ski Damer og Herrer. I junior Ski- og Snowboardkategorierne var der kun én rider per kategori. Det betød, at de tre riders i hver kategori blot skulle gennemføre deres runs for at kunne kalde sig danmarksmestre i deres kategori. Og da hverken Mikkel Brandt (Junior Ski), Sophia Elisabeth Borring (Snowboard Damer) eller Jacob Christensen (Snowboard Herrer) væltede, kunne de alle stå øverst ved præmieoverrækkelsen på Enzianhütte sidst på eftermiddagen og kalde sig for danmarksmestre.

Det var noget anderledes i senior skikategorierne. Her var der hård konkurrence på både dame- herresiden.

Kamp til stregen hos damerne

Hos damerne blev det en ren gyser, da finalescoren mellem nummer tre og nummer et blot var på ét enkelt point. I sidste ende var det den erfarne skiinstruktør, Nanna Føns, der med to gode gennemløb og uden fejl, kunne løfte pokalen med de store ører foran den tidligere mester, Malene Madsen, og det nye stjerneskud, Charlotte Emilie Hansen.

Vilde runs blandt herrerne

På herresiden blev der igen i år kørt vildt til tilskuernes store fornøjelse. Johan Duus leverede suverænt dagens bedste gennemløb med et stort backflip i topsektionen efterfulgt at et kæmpe klippedrop midt på bjerget. Disse hærligheder blev lagt sammen med et sikkert andet run, hvor Johan kørte en kreativ og anderledes linje, som ingen andre havde kørt. Det resulterede i en flot førsteplads og titlen som danmarksmester i Freeride 2018. Johan Duus (blandt venner: John Kuz) vandt foran Rasmus DJ, som styrtede i sit andet gennemløb, og Tobias Peeters aka. Young Gun Money Man, der i begge sine gennemløb viste høj fart og droppe flere fede features.


Vi takker arrangørerne for en fantastisk dag på bjerget.

Herunder kan du se finaleresulater og en masse fede billeder fra konkurrencen:

Resultater Freeride DM 2018 Kvinder Junior Snowboard

Resultater Freeride DM 2018 Herre

FreerideDM2018 TroelsIversen 01
Sophia Borring - eneste pige i kategorien snowboard ved freeride dm 2018
FreerideDM2018 TroelsIversen 3FreerideDM2018 TroelsIversen 4FreerideDM2018 TroelsIversen 5
FreerideDM2018 TroelsIversen 6
FreerideDM2018 TroelsIversen 7FreerideDM2018 TroelsIversen 8FreerideDM2018 TroelsIversen 9FreerideDM2018 TroelsIversen 10FreerideDM2018 TroelsIversen 11FreerideDM2018 TroelsIversen 12FreerideDM2018 TroelsIversen 13FreerideDM2018 TroelsIversen 14FreerideDM2018 TroelsIversen 20FreerideDM2018 TroelsIversen 21FreerideDM2018 TroelsIversen 26FreerideDM2018 TroelsIversen 27FreerideDM2018 TroelsIversen 28FreerideDM2018 TroelsIversen 29FreerideDM2018 TroelsIversen 30FreerideDM2018 TroelsIversen 34

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...