fbpx

Vælg side

Bliv skiinstruktør med skiinstruktør.dk

Bliv skiinstruktør med skiinstruktør.dk

 

 

Hver eneste vinter rejser hundredvis af unge danskere mod bjergene for at arbejde som skiinstruktører. Et job hvor bjergene bliver arbejdspladsen, og hvor man får penge for at stå på ski.

Arbejdet som skilærer er meget givende, fordi man er sammen med folk som er på skiferie og på jagt efter de gode oplevelser.

Sådan bliver du skiinstruktør
Der er dog en del ting man skal have styr på, inden man kan trække i skilæreruniformen og begynde at arbejde i en lokal skiskole et sted i verden. Heriblandt arbejdsvisum, jobsøgning, uddannelse, bolig og transport kan være svære at gennemskue, og det er vigtigt at træffe de rigtige valg.

Det vigtigste er, at man tager en skilæreruddannelse som er adgangsgivende til jobs i det land man gerne vil arbejde. Her er de bedste uddannelser Snowsport Tirol i Østrig, SLAO i Sverige og CSIA fra Canada, der er nogle af verdens mest annerkendte uddannelser, og som åbner op for jobs de fleste steder i verden, samtidig er det relativt nemme at bestå begge uddannelser, og nærmest alle deltagerne kommer igennem niveau 1.

Anders Olesen og SKIERS – Skiinstruktør.dk har specialiseret sig i at hjælpe folk afsted på sæson som skiinstruktør.

Hos SKIERS får du ikke bare en uddannelse, men der er også garanti for job i en skiskole, transport til landet, liftkort, bolig, introdag i Danmark, rådgivning om forsikring og skiudstyr samt nogle super gode priser på det nyeste skiudstyr. Det er altså hele pakken inkl. rådgivning og support, så man nemt og trygt kan rejse ud i verden med ski i bagagen.

Anders hjælper her med den grundlæggende information om hvordan man bliver skiinstruktør, om jobbet og meget andet.

Hvordan bliver man skiinstruktør?

At arbejde som skiinstruktør kræver en skilæreruddannelse. Hvis man skal ansættes i en skiskole, så anbefales det, at man tager den nationale skilæreruddannelse, da den altid er direkte adgangsgivende til et job i det pågældende land. Skilærer niveau 1 i div. skilærerforbund er ofte ret overkommeligt og et sådant kursus tager 10-14 dage. Hos Skiinstruktør.dk tilbydes der mellem 2-3 ugers kurser i samarbejde med de lokale skilærerforbund, samt job i en lokal skiskole. Vi anbefaler, at man uddanner sig via de store skinationer, som Østrig, Canada, Sverige etc. da kvaliteten af uddannelsen er høj og har fokus på, at uddanne personale til de lokale skiskoler.

Hvad kræver det at blive skiinstruktør?

For at blive skiinstruktør, så kræver det, at man er servicemindet, glad og smilende, samt at man kan lide at være sammen med mennesker. Herudover skal man tage en skilæreruddannelse, hvor det anbefales at man har 3 ugers skierfaring fra skiferie, samt at man har basis niveau på det lokale sprog.

Når man først har en skiinstruktøruddannelse, så kan man ofte konvertere den til forskellige uddannelser lande imellem, så du på den måde kan arbejde over hele verden. Især den Østrigske skilæreruddannelse er meget anerkendt og åbner mange døre, og samtidig så består næsten alle deres niveau 1 eksamen i Østrig.

 

Hvor meget arbejder en skiinstruktør?

Arbejdsdagen for en skiinstruktør er normalt på 6 timer inkl. 1 times frokostpause. Det er muligt at holde en til to dage fri om ugen. I højsæsonen kan der forekomme ekstra arbejde, men så vil man kunne holde mere fri i lavsæsonen.
– Husk at når man er på arbejde som skiinstruktør, så står man på ski mens man arbejder og træner derfor hele tiden sit eget skiløb.

 

Hvad får en skiinstruktør i løn?

Som skiinstruktør er lønnen afhængig af hvor høj uddannelse man har, og hvor meget anciennitet man har i den pågældende skiskole. Lønmæssigt er der forskel fra land til land, og nogle steder er bolig medregnet i lønnen, mens andre skiskoler giver mere i løn, men man bliver så trukket for bolig i lønnen.

Som Level 1 skiinstruktør kan man regne med at have bolig og så mellem 6.000-7.000 kr. udbetalt, samtidig er der liftkort inkluderet og gode priser på frokost på bjerget, hvilket er for en 30-35 timers arbejdsuge.

 

Hvor lang tid er en sæson, og kan man arbejde nogle få uger?

Arbejdet som skilærer i en skiskole vil normalt starte fra midt december til starten af april. Mange skiskoler søger ekstra skiinstruktører til de travle uger i højsæsonen, dvs. man kan have et rigtig godt studiejob, hvis man f.eks. kan tage afsted i uge 7, 8 og 9.
Mange danske skiklubber skal også bruge skiinstruktører til deres klubture i løbet af vinteren, og bl.a. formidler SKIERS instruktører til Københavns Skiklub og deres mange klubture. Her får man turen, transport, forplejning betalt, samt tilskud til skiinstruktøruddannelsen.

Se hvordan du bliver skilærer på Skiinstruktør.dk eller ring 27143475.

 

Kort og og godt

Dette hjælper SKiers med:

– Skilæreruddannelse

– Garanti for job i en lokal skiskole; Østrig, Japan, Canada, Sverige, New Zealand mm.

– Bolig, liftkort mm.

– Transport til ski-destinationen

– Intromøde i Danmark hvor man introduceres til livet som skiinstruktør

– Club SKIERS+ rabatter hos surfline.dk, samt rådgivning om skiudstyr til en sæson i sneen

– Sikkerhed hos Rejsegarantifonden

 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...