fbpx

Vælg side

Armada er blevet opkøbt af Amer Sports

Armada er blevet opkøbt af Amer Sports

Det amerikanske skisportsbrand Armada, der blev stiftet tilbage i 2002 af legenderne Tanner Hall og JP Auclair, er blevet opkøbt af det finskbaserede Amer Sports. 

Her til morgen tikkede pressemeddelsen om købet ind hos os her på Skiers.dk. Armada stopper dermed som et atlet-ejet og atlet-drevent skisportsmærke fra dags dato. Det amerikanske skisportsmærke fortsætter tilgengæld under giganten Amer Sports, der i forvejen ejer kendte skimærker som Atomic, Salomon og Arc’teryx.

amer armada
Prisen for købet af Armada lyder på 4,1 millioner amerikanske dollars, altså cirka 28,3 millioner danske kroner. Baggrunden for købet er, at Amer Sports gerne vil mere ind på det amerikanske marked end tilfældet er nu. Armada var derfor det oplagte valg, da de er store på det amerikanske marked og har et populært brand både på ski, tøj og beskyttelse. Amer Sports udtaler at:

“Overtagelsen har faldet alle parter helt naturligt, da Armada tidligere har indgået i samarbejder med Amer Sports om bl.a. produktion af ski.” 

På diverse skifora rundt omkring på nettet er der delte holdninger til overtagelsen. Mange er sure, fordi Armada var et af de få “core” skibrands, altså et brand som var ejet og drevet af atleter, og hvor overskuddet faldt tilbage på skimiljøet. Dette er ikke tilfældet længere med Amer Sports overtagelse af Armada.

Omvendt er andre glade for morgenens nyhed om overtagelsen. De mener, at Armada nu vil nå breddere ud og med kommercialiseringen falde i pris på deres produkter. Ydermere kan det eventuelt betyde flere samarbejder på tvæs af Amer Sports brands. 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...