fbpx

Vælg side

Andreas Secher – Season Edit og Q&A

Andreas Secher – Season Edit og Q&A

Andreas Secher er efterhånden ikke et ukendt navn på den danske sne-scene. Med gode resultater til sit første DM og som en aktiv spiller i det danske “double ræs”, er han godt på vej mod at etablere sig selv som en af de hårde drenge i gamet.


I forbindelse med offentliggørelsen af hans season edit 2015/16, har vi tilladt os at stille ham nogle få spørgsmål.

Men først, her er hans season edit 2015/16: 

{vimeo}168552254{/vimeo}

Skiers.dk: Hey Andreas. Først og fremmest, super sprødt edit, igen i år. Det er tydeligt at se, at der kommet nogle nye lækre bangers med i trickposen fra sidste år. Du har selv ytret, at dette var din fedeste sæson hidtil. Hvad gjorde den så ekstra lækker?

Andreas: Tusind tak! Jeg tror at det der virkelig gjorde en forskel i årets sæson var det sociale. Jeg havde en god base i Mammoth (igen) med Mammoth Seasonaires, tjek dem ud, og der var en god gruppe med skisultne danskere derovre og vi havde det så sygt sammen altså! God mad, god sne, MEGET sne, og så kommer der bare et nice fællesskab automatisk. Så sluttede det selvfølgelig af med DM i Ringkollen! Det gik mere eller mindre som jeg havde håbet! Set i bakspejlet er der mange ting jeg ville have gjort anderledes og jeg havde måske fået bedre placeringer ud af det! Men alt sammen erfaring jeg tager med mig!

Skiers.dk: Ingen tvivl om at du kan lide at gå stort! Men hvordan er det at droppe ind på den store kicker-linie i Mammoth? Bliver du stadig nervøs? Nogle tricks der er ekstra uhyggelige?

Andreas: Haha, det er den svedigste fornemmelse, når man sætter igang, eller vender til switch over en knold eller hvad det nu kan være. Det sus man får når man ligger i tilløbsstykket til kickeren med fuld fart på, er ikke til at slå! Altså lige udover den følelse man så får når man ligger 7-8 meter over hoppet med hovedet nedad. Jeg vil ikke sige jeg er nervøs med mindre det er et trick jeg ikke har lavet så meget før. Et trick som Cork 9 er relativt nyt så der kommer altid lige lidt sommerfugle. Jeg har altid elsket at køre store hop, og jeg bliver faktisk mere bange på rails, selvom det nok kan lyde mærkeligt for nogle!

Skiers.dk: Din sæson har budt på nogle fede placeringer både til dit første DM, hvor du snuppede 1. pladsen til Rail Jam og en 3. plads til Big Air, og til Riders MONEYFRAMES hvor du vandt bedste Trick/linie. Er du sulten for at stjæle flere podier til næste år? Og hvad kan gøres bedre?

Andreas: Jeg er SÅ sulten! Haha, jeg synes at mine resultater i år var gode, men det er bestemt ikke noget jeg er fuldt ud tilfreds med. Jeg er kæmpe konkurrencemenneske så jeg bliver ikke tilfreds før det er guld i det hele. Så det giver mig rigtig meget motivation for næste sæson! Men skiløb handler om meget andet end podier, og det jeg nyder ved freestyle ski er ikke altid at øve mig på det samme løb om og om igen for at gøre det perfekt, så derfor bruger jeg ikke en hel sæson på at træne op til et event som DM. Skiløb handler lige så meget for mig om at komme ud med homies på en solskins dag med fuld æde på musikken i ørene og så bare nyde at man kan være på sæson og ikke behøver at arbejde mens man er afsted, og nyde at se alle smide banger tricks i parken.

Skiers.dk: Dit rail game er tight og stilen er med på de store flyvehop. Hvad er planen for næste års sæson? Hvad skal der arbejdes på? Vi ved jo allesammen at du går og roder med doubles! Og hvor går turen mon hen i sæson 2016/17?

Andreas: Jeg går og snakker med en gruppe drenge fra DM som alle shredder, om at tage til Mammoth igen, men nu må vi se. Jeg har ikke lagt det fast endnu, men de sagde de ville til Mammoth og så er det svært at sige nej når det efterhånden er mit andet hjem på ski og samtidig så ved jeg at en sådan sæson med nogle dygtige gutter ville være perfekt for min udvikling. Der skal 100 procent lægges vægt på doubles i pr! Jeg gik så småt igang i denne sæson, men jeg måtte stoppe igen, da jeg gik alt for stort i et double backflip, sådan ALT for stort.. (Kan findes på min facebook side). For når jeg kan lave et par doubles sikkert, så begynder man så småt at blive taget seriøst som skiløber hoorayventure. Det med doubles er at – tager man én dum beslutning, så koster det – hvor med mindre tricks så kan man tit slippe afsted uskadt med et par styrt. Så jeg måtte lægge det lidt på hylden, for jeg ville gerne kunne køre ordentligt til DM, 2 uger efter. Men ja, doubles er klart i centrum, men jeg har også en masse andre tricks som ikke er doubles som lige skal med også. Man behøver ikke nødvendigvis bygge det op systematisk med tricks, det er måske lidt kedeligt synes nogle, men på den anden side kan jeg ikke lide at efterlade huller, med tricks som jeg burde kunne men ikke har gidet at lære, så jeg prøver altid at lære så meget forskelligt som muligt. 

Skiers.dk: Til sidst, tak for en fed sæson! Vi på Skiers.dk glæder os til flere banger tricks fremover. Vi skal selvfølgelig også have nogle shoutouts på banen? Hvem har gjort denne sæson uforglemmelig?

Andreas: Selv tak, jeres opbakning betyder super meget for mig! Jamen shoutouts går i år til: Jiblab.dk, mammothdrengene (og pigerne), T-Mills for at være en levende legende, Joey Badass for at lave det bedste musik at køre til, og til sidst Carls Jr. for verdens bedste Guagua Baaaaacon!

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...