fbpx

Vælg side

Alpernes billigste pleasure i Saas-Fee

Alpernes billigste pleasure i Saas-Fee

Vi er taget videre på vores venindetur med Riders.dk og gennemgang af de tre p’er. Andet stop bragte os forbi Saas-Fee på et 24 timers visit i nydelsens tegn.

Park, pleasure og pudder. De tre P’er som danner rammen om vores fem dage lange pre-season tur sammen med Riders.dk. Efter et succesfuldt første stop i parkens tegn – Zermatt, er det blevet tid til at teste det andet P i form af Pleasure. 

SPA
Riders.dk gør sig til foran måske Schweiz’ bedste sauna udsigt? // Foto: Nicklas Kold Nagel

Alpernes billigste liftkort findes i Schweiz?

Til formålet gik turen forbi Saas-Fee på et 24 timers lyn visit. Hvorfor? Fordi Saas-Fee også tilbyder et sæsonkort til blot 233 CHF (cirka 1.500 kr.), et initiativ påbegyndt sidste år, og som endda af billigere end et ugekort i nogen andre større områder i Alperne. Holdningen er klar fra Saas-Fee’s – folk skal have råd til at komme på ski, og schweizisk kvalitet skal kunne opleves af alle. Derfor blev Winter Card introduceret, et sæsonkort der blev solgt mere end 77.000 stk. af sidste sæson! Du kan læse mere om fordelen eller bestille her – https://www.saas-fee.ch/wintercard/en/

Vissing Pow
Minus 20 grader og sne i top-kvalitet // Foto: Nicklas Kold Nagel

For de ældre læsere, klinger Saas-Fee uden tvivl familiært, for det var nemlig her at de årlige sommer- og efterårscamps med Din Camp blev afholdt fra 2007 til 2011. Dette grundet de gode gletsjerforhold som sikrer skiløb året rundt, hvilket os gav os pre-season sne af bedste kvalitet, fra toppen af gletscheren i 3.500 meters højde hele vejen ned til Saas-Fee, belligende i 1.800 meters højde. 

 

galcier
I Saas-Fee finder du gletscher-natur som få andre steder // Foto: Alexander Vissing

Byen
Kold vintersne hele vejen ned til Saas-Fee by // Foto: Lorant Buntye

Glacer baggrund snowboard pow
Pow og gletsjer i en smuk symfoni // Foto: Nicklas Kold Nagel

Solopgang i stjernebestøvet selskab

Ved at tilføje blot 100 CHF til sit Winter Card bliver man opgraderet til et ”Gold Card”. Det giver en masse fordele såsom op til 40% rabat på udvalgte boliger og restauranter, fri bagage service fra overalt i Schweiz (hvem gider at slæbe på sit eget grej i toget?), samt en masse gratis oplevelser såsom måneskins- og solopgangsskiløb.

Sidstnævnte fik vi lov til at opleve, hvor man i mørke kl. 6.00 tager liften op i 3.500 meters højde, for at kunne opleve solopgangen og være den absolut første på bjerget.

Solopgang nknnage
Rise & shine – solopgang i 3.500 meters højde // Foto: Nicklas Kold Nagel

Vi var ligeledes så heldige at få selskab af den schweiziske pro-snowboarder Alessandro Boyens, som vidste os hvordan carving-skabet skal sidde (SE VIDEO NEDERST), og derudover fortalte at han har gået i skole 6 år i Nakskov på Lolland – true story! 

Sådan har du aldrig kørt i gondol før

Selvom både skiløbet og naturen er unik i Saas-Fee, så var det jo Pleasure vi var kommet for se nærmere på. På Wellness Hostel kan man til en overkommelig pris bl.a. kaste sig over saunaer, spa og dampbade til at dulme musklerne efter en dag på bjerget.

Jacuizzijpg
Velfortjent nydelse efter en kold dag på bjerget // Foto: Nicklas Kold Nagel

Saas-Fee har til vinteren åbnet op for at opleve en Fondue-middag i gondolen fra byen i aftenens mørke. Der var test-tur for de lokale samme aften vi ankom, hvor man i hold af maks. 6 personer nyder vin og smeltet ost i den time runden i gondolen tager. Om vi vandt i lotteriet må du som læser bedømme, for vi blev parret med tre schweiziske ældre herrer ledet af Günther, der sørgede for at vi fik tømt fem flasker vin, adskillige snaps samt en lommelærke med Captain Morgan inden vi kom i mål en time senere.

 FONDUE GONDOL
Stilhed før stormen i Fondue gondolen // Foto: Nicklas Kold Nagel

Vi siger tak til Saas-Fee for at presse så mange oplevelser ind på 24 timer, til Lorant Buntye for at være en fantastisk vært, til Günther for at være en legende samt til Alessandro Boyens for at have boet 6 år i Nakskov.

Næste gang står den på Powder i Verbier.. Stay tuned!

 

 

 

 

 

{Vimeo}245603946{/Vimeo}

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...