9 danske filmproduktioner til NAFF 2018 – Find dem her

Ikke mindre end 9 ud af de 35 film på programmet til årets Nordic Adventure Film Festival er danske produktioner. Vi har samlet dem til dig her. Læs om filmene og folkene bag, find spilletider og se udvalgte trailers.
// Spor i mørke // 2016, Danmark // Instruktør: John Christensen
I kategorien ski.
I 2016 gennemførte Arne Christensen som den første blinde nogensinde verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Løbet er 160 km langt og foregår i omegnen af Sisimiut i Grønland over tre dage med to overnatninger i det fri. Med sig, både under forberedelserne og gennemførelsen af skiløbet, havde han Team Blind, som er en kreds af ledsagere, venner og organisatoriske kræfter.
“Spor i mørke” er en film om at sætte sig mål og vise viljestyrke til at gennemføre dem. Oddsene var hårde for den 62-årige blinde skiløber, som ikke havde kunnet forestille sig det voldsomt kuperede grønlandske terræn, før han var midt i det. Turen blev en stor succes både for Arne og hans team, og for de grønlandske arrangører. Filmens stemning er fuld af begejstring og sejrsfølelse, for blinde Arne nåede sit mål om at vise verden, at det er muligt at gennemføre verdens hårdeste skiløb uden at kunne se.
NB! Vær opmærksom på, at filmen er synstolket med en stemme, der kommenterer billedsiden på relevante steder. Den er således særligt egnet at se for blinde og svagsynede.
Der vil være en Q&A med folkene bag filmen.
Vises på følgende datoer:
Onsdag d. 21/11 kl. 18:00 i Cinemateket, København.
// Gobi // 2018, Danmark // Instruktør: Henrik Majdal Kaarsholm
I kategorien løb. Er du vild med løb, så er det et must at komme forbi til denne visning.
GOBI – Trailer fra Henrik Kaarsholm via Vimeo.
I ”Gobi” møder vi Simon Grimstrup, en 42-årig efterskolelærer, rejseleder og eventyrer. Med bedste danske tid i det prestigefyldte Ultra Trail Mont Blanc og flere podiepladser til store internationale ultraløb bliver Simon sammen med 10 andre ultraløbere fra hele verden inviteret til at deltage i det kinesiske løb, Gobi Ultra. Meget få får muligheden for at løbe dette løb, og endnu færre gennemfører.
Løbet er udformet som én etape af 400km, gennem den kolde Gobi-ørken, hvor løberne selv skal navigere gennem bjergmassiver, søvnunderskud og endeløse sletter.
I filmen følger vi Simons forberedelser til hvad der skal blive hans livs største udfordring. Fra DM i trailløb i hans egen baghave, en skade, videre til VM i trailløb i Italien, træning i Vietnam og endeligt gennem de 400 tørre, søvnløse kilometer i ørkenen i Kina. Vi følger ham hele vejen derud, hvor den sunde fornuft ophører, og hvor alt går i ét. Netop dér finder vi også svaret på, hvorfor man overhovedet gør det.
Vises på følgende datoer:
Onsdag d. 21/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 20:30 i Cinemateket, København.
Lørdag d. 01/12 kl. 14:00 i Øst for Paradis, Aarhus.
// Mit vand – Mit eventyr // 2018, Danmark // Instruktør: Camilla Hylleberg
I kategorien surf og vand.
“Mit Vand – Mit Eventyr” Teaser fra Camilla Hylleberg Photography på Vimeo.
I august 2018 begiver 43-årige ekstremsvømmer Christina Hedegård sig ud på sit livs rejse. Hun vil som den første dansker svømme de cirka 100 km fra Asaa i Nordjylland til Hönö ved Göteborg. Svømmeturen forventes at tage 48 timer, og hun vil klare det uden pauser og uden søvn.
”Mit vand – mit eventyr” er en sanselig fortælling om Christinas udfordrende projekt, hvor hun svømmer for at skabe åbenhed og opmærksomhed om psykisk sygdom og for at nedbryde fordomme. Det er en fortælling om at sætte sig et mål for, og om de tanker og oplevelser man får, når man er på dybt vand i sin egen lille boble.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 19:00 i Cinemateket, København.
Lørdag d. 01/12 kl. 18:00 i Øst for Paradis, Aarhus.
// Go Swim // 2018, Danmark // Instruktør: David Hay // VERDENSPREMIERE
I kategorien surf og vand.
Forestil dig, at du er helt alene et sted i vildmarken langt væk fra alting… Ingen pulsur, ingen iPhone, ingen at snakke med – bare total isolation. Det er den fornemmelse, man får ved at svømme i mange af de hemmelige søer, vi har i Danmark.
Ian Dare har svømmet et helt liv, og nyder den fred og indre ro han får ved at være helt alene i vandet, hvor der ikke er andre lyde end hans eget åndedræt, der kommer fra hvert armtag, han tager.
Denne danske kortfilm giver et indblik i den stille verden, der ligger lige under overfladen. Fotograf David Hay følger Ian Dare på nogle af de smukke ture, han tager på rundt omkring i den storslåede natur ved Silkeborg.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 19:00 i Cinemateket, København.
// The Moment // /2018, Danmark/Færøerne // Instruktør: Andreas Thaulow
I kategorien klatring.
Sidste år i juni tog den eventyrlystne fotograf David McKenzie Grant til Færøerne for at fotografere en gruppe færinger, som forsøger at finde en vej op ad den stejle Trælleklippe (Trælanípan) – et sted hvor vikingerne kastede deres gamle slaver ned for 1000 år siden.
”There’s hardly any place left where you can be the first person to set foot”. Kortfilmen er fortalt fra Davids perspektiv, og vi får indblik i en eventyrfotografs tanker om at finde et motiv, som aldrig er blevet udforsket før.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 19:00 i Cinemateket, København.
// Omveje // 2017/2018, Danmark/Færøerne // Instruktør: Andreas Thaulow
I kategorien klatring.
Mens de fleste prøver at komme hurtigst muligt fra A til B, så er der nogle mennesker, som prøver at finde den mest besværlige vej. En omvej. For Andreas Thaulow er klatring den ultimative form for omvej, og da han hørte om Trælleklippen (Trælanípan), hvor det siges, at man i gamle dage jagede sine træller ud over klippen, når de var blevet for gamle, besluttede han sig for at finde en vej op ad klippen igen.
Derfor tog han i juni sidste år sammen med den eventyrlystne fotograf David McKenzie Grant til Færøerne i forsøget på at finde en vej op ad den stejle Trælleklippe sammen med en gruppe færinger. ”Omveje” er en længere og mere narrativ udgave af ”The Moment”, som følger processen med at lave ruten op ad klippen, og som viser, hvad de egentlig lavede deroppe.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 19:00 i Cinemateket, København.
// My Home, Your Paradise // /2018, Danmark // Instruktør: Jan Laumark & Victor Rosario
I kategorien surf og vand.
Photo credit: Jan Bue Laumark
Lammeh er 18 år gammel, og er vokset op på en lille lokal ø i Maldiverne. For nylig tillod Maldiverne de lokale at bygge gæstehuse og at byde turister velkommen, og åbningen af Lammehs ø har bragt surfing til dens kyster. Vi følger Lammeh i hans dagligdagsrutiner og oplever, hvilken slags indflydelse disse ændringer har medført på de lokale maldiveres liv.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 19:15 i Cinemateket, København.
Søndag d. 25/11 kl. 19:00 i Cinemateket, København.
Lørdag d. 01/12 kl. 18:00 i Øst for Paradis, Aarhus.
// Jagten på den sidste dinosaur // 2018, Danmark // Instruktør: Ole Bendtzen og Christoffer Dreyer // VERDENSPREMIERE
I kategorien eventyr.
Photo credit: Christoffer Dreyer
Christoffer Knuth driver Knuthenborg Safaripark, er lensgreve i 13. generation, og så er han en ivrig og erfaren eventyrer og dinosaur-entusiast. Han har i lang tid hørt rygter om, at der skulle leve en dinosaur dybt inde i den Congolesiske jungle. Dinosauren bliver kaldt Mokele Mbembe, og lever ifølge lokale stammefolk i en sø i en meget utilgængelig del af junglen. Ifølge overleveringer skulle den mest af alt ligne en såkaldt ‘langhals’.
Christoffer Knuth vil bevise, at den findes, så han planlægger en ekspedition dertil. På missionen har han inviteret DNA-forskeren Mikkel Winther, som er ekspert i at sekventere DNA i jord og vand. Mikkel kan ved hjælp af sit avancerede udstyr finde DNA-spor, der skal føre ekspeditionen frem til Mokele Mbembe, og bevise dens eksistens. Sammen med dokumentaristen Ole Bendtzen og fotografen Christoffer Dreyer tager de på et vaskeægte eventyr for at dokumentere forløbet og – forhåbentlig i sidste ende – filme Mokele Mbembe.
Vises på følgende datoer:
Torsdag d. 22/11 kl. 21:30 i Cinemateket, København.
Der vises to afsnit fra serien, og du kan møde seriens instruktør samt nogle af de medvirkende.
Der vil være en Q&A med folkene bag filmen.
// Fædre og sønner // Danmark og Sverige // Instruktør: Andreas Dalsgaard // Engelske undertekster
I kategorien eventyr.
Fædre og Sønner – biografpremiere 6. juni fra Det Danske Filminstitut på Vimeo.
Michael og hans far, den gamle hofmarskal Søren Haslund-Christensen, er på loftet for at finde skjulte skatte fra fortiden. Bedstefar Henning var berømt opdagelsesrejsende og kulturarvs-indsamler blandt mongolske stammer, og Michael har hørt rygter om, at Henning levede et hemmeligt dobbeltliv som britisk agent og våbensmugler. Nu vil han finde ud af, om det er sandt. Han vil også gerne have tid sammen med sin far, for Sørens helbred skranter, og tiden er knap. Han får lokket sin far med på eventyr – som de har været så mange gange tidligere i deres liv – på en rejse i farfarens fodspor tilbage i tiden til en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot, der involverer både farfar Henning og mægtige imperiers kamp om verdensherredømmet.
Find det fulde program for Nordic Adventure Film Festival 2018 her og køb din billet!