fbpx

Vælg side

3 ting du skal forberede inden du kører på skiferie

3 ting du skal forberede inden du kører på skiferie

Når du skal pakke til skiferien, så er der en del der huskes. Du skal have fundet skiudstyret frem, skiene skal tjekkes, og det hele skal pakkes. Derudover er der et par ting, som du med fordel kan forberede hjemmefra. Bilen skal kontrolleres, så den kan klare turen uden problemer, og der skal findes underholdning til køreturen – og så skal din fysiske form selvfølgelig være gearet til skituren, så hele familien får en god oplevelse og undgår skader.

Pixabay, by Pexels, Pixabay License

Sørg for at bilen er klar til kulden

Inden du drager afsted med familien, så skal bilen tjekkes, så du kan være sikker på, at den er i topform. Der er aldrig garanti for, at bilen ikke kan gå i stykker undervejs, men du kan selv gøre meget for at undgå havari. En god idé er, at få bilen kontrolleret på et værksted, så mekanikken kan blive tjekket, og eventuelle slidte dele kan blive udskiftet. Specielt skal du være opmærksom på at få målt batteriet, så det kan modstå kulden. Kølervæsken skal også kontrolleres og frostsikres. Alle låse skal smøres med låseolie, og dørenes gummilister skal smøres med silikone, så dørene ikke fryser fast. Bilens dæk skal også kontrolleres, og selvom vinterdæk ikke lovpligtige i alle lande, så er det absolut den bedste løsning. I nogle lande skal du medbringe snekæder, og det vil være en god idé, hvis du prøver at montere dem hjemmefra, så du ved hvordan de skal sættes på. Hos FDM kan du se en oversigt over regler for vinterdæk og snekæder i de forskellige Europæiske lande.

Husk underholdning til hele familien

Hvad enten I vælger selv at køre frem og tilbage til skisportsstedet, eller I tager en flyver, så går ventetiden meget hurtigere, hvis der er planlagt lidt underholdning hjemmefra. Film og spil på en mobil eller tablet kan give mange timers tidsfordriv. Hvis du mangler inspiration til nogle gode spil, kan du tage et kig på Railgun.dk, som har samlet en liste med 10 af de bedste mobilspil. Du kan også prøve de mobile versioner af de traditionelle spil som roulette og blackjack og flere af de velkendte spil. Film og lydbøger er også god underholdning, der både kan bruges på turen frem og tilbage, men også når der skal slappes af om aftenen. Husk at downloade film og bøger hjemmefra, så du ikke behøver at bruge data på det. I denne artikel får du et overblik over hvilke streamingtjenester der har offline-funktion, så du kan se film uden at have internetforbindelse. Lydbøger og e-bøger kan lånes gratis på bibliotekernes hjemmeside, hvor du kan låne op til 5 e-bøger og 3 lydbøger hver måned. Tjenesten hedder e-Reolen.dk, og den kan benyttes af alle, der er oprettet som bruger på biblioteket.


Pixabay, by rolfvandewal, Pixabay License

Start træningen i god tid, så du undgår skader

Desværre er risikoen for at få en skade stor, når familien tager på skiferie. Over 700 danskere bliver hvert år skadet i en sådan grad, at de har brug for lægehjælp. Alene i sæsonen 2017-18 fik danskerne så mange skiskader, at de samlede udgifter til behandling, transport osv. beløb sig til over 13 mill. kroner. Selvom du er god til at stå på ski, så er der ingen, der bliver eksperter af 1 – 2 ugers skiferie om året. Heldigvis kan en lille træningsindsats i månederne op til rejsen, minimere risikoen for skader betydeligt. Derudover er dit udbytte af skituren meget større, hvis du føler dig i god fysisk form, når du skal stå på ski i mange timer hver dag. Der er ikke meget ved at være øm i hele kroppen allerede efter den første dag. Der findes mange forskellige træningsprogrammer, du kan benytte, også selvom du bare træner derhjemme. Her får du 7 videoer med forskellige øvelser, du let kan lave hjemme i stuen. Husk at starte træningen i god tid, og hvis du er utrænet, så er et par måneder inden afrejse på ingen måde for tidligt. Øvelserne styrker dine muskler og led, men du lærer selvfølgelig ikke at stå på ski af denne træning. Hvis du er helt grøn skiløber, så sørg for at melde dig på en skiskole, så du lærer de grundlæggende færdigheder.

 

Om forfatteren

Skiområde guides

Outdoorliv.dk på Facebook

Seneste videoer

Indlæser...